<strong>CAVENDISH LEKTE:</strong> Mens Thor Hushovd aldri var i nærheten av å få til en god spurt. Dermed mistet han trøya til Alessandro Petacchi. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
CAVENDISH LEKTE: Mens Thor Hushovd aldri var i nærheten av å få til en god spurt. Dermed mistet han trøya til Alessandro Petacchi. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Hushovd ble smågutt mot spurtkanonene

Mistet den grønne trøya. - Jeg ble redd, det var altfor dårlig, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Thor Hushovd varslet at han kom til å ta hjulet til Alessandro Petacchi i en massespurt før starten av dagens etappe - og lot det skinne gjennom at han ikke kunne stole på sine egne lagkamerater i Cervelo.

Men også den taktikken var mislykket, for nordmannen hadde ingenting å stille opp med da spurtkanonene eksploderte et par hundre meter fra målstreken.

Igjen var Mark Cavendish i en klasse for seg selv, med Petacchi på plassen bak. Thor Hushovd greide ikke bedre enn en 7. plass, og dermed mister han den grønne poengtrøya til Petacchi med fire poeng å hente inn på italieneren.

Etterpå var nordmannen meget selvkritisk.

- Jeg ble for redd, det var altfor dårlig, sier han til TV 2.

- Hva skyldes det?

- Det gidder jeg ikke svare på.

- Får du for dårlig hjelp?

- Det vil jeg ikke si. Jeg skulle gjerne hatt en rundt meg, men det hadde vi ikke. Taktikken var uansett å ligge på Petacchis hjul, sier Hushovd.

Mye av dramatikken på oppløpet i dag handlet uansett om «bukkekampen» mellom spurtopptrekkerne til Cavendish og Tyler Ferrar.

Mark Renshaw (HTC Colombia) ble nemlig kraftig irritert da Julian Dean (Garmin) syklet inn i banen hans for å gjøre plass til sin kaptein Petacchi på høyre side. Renshaw svarte med å stange Dean med hjelmen sin, ikke bare én gang, men to og tre.

Til slutt lyktes han å skape den nødvendige luka for Cavendish til venstre for seg, og da var det ingen tvil.

- Julian kom til høyre, jeg vet ikke om han trodde han hadde Tyler med seg. Han stengte døren for Mark, og jeg ble stengt inne. Julian la albuen over Mark, Mark kjempet tilbake. I mine øyne er det bare sånn sprint er. Mark gjorde en utrolig jobb og åpnet døren for meg, sier Cavendish til TV 2.

Nå er den britiske superspurteren bare 25 poeng bak Hushovd, og 29 bak Petacchi.

Edvald Boasson Hagen har vist at han er i stand til å true de beste spurterne gjennom sine to tredjeplasser på tidligere etapper. Og med sammenlagthåpet Bradley Wiggins så godt som ute av dansen, hadde Edvald full støtte fra Sky-laget da det nærmet seg målgang.

Men dessverre ble han sperret inne, og greide ikke bedre enn en 14. plass.

- Det var et perfekt opptrekk, men det for kaotisk på slutten. Jeg ble sperret inne. Sånt skjer i en spurt, sier Edvald til TV 2, mens lagkameratene som sykler forbi gir ham et trøstende klapp på skuldra.

Dagbladet.no utvider saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer