Hushovd ble tatt på senga

Var ikke med i det avgjørende bruddet.

Tyske Fabian Wegmann slo franskmannen Thomas Voeckler i spurten på den første etappen av sykkelrittet Dauphiné Libéré mandag.

De to syklistene kjempet hardt mot hverandre i spurten de siste 200 meterne på etappen, som gikk over 207 kilometer fra Annecy til Bourgoin-Jallieu i Frankrike. Spanjolen Francisco Mancebo endte på tredjeplass.

Thor Hushovd var ikke med i det avgjørende bruddet, og syklet inn med hovedfeltet til 28. plass.

- Jeg ble tatt litt på senga. Laget gjorde en kjempejobb hele dagen, men det kom av gårde fire stykker på slutten som ødela sjansen for en samlet spurt. Dumt, men kroppen fungerer bra. Jeg fikk ingen plassering å snakke om og det blir en ny sjanse igjen i tirsdag, forteller Hushovd til Syklingens Verden.

CSC-rytteren Kurt-Asle Arvesen forsøkte seg på et stunt på slutten.

- Jeg angrep i den siste bakken og da jeg ble hentet gikk fire mann kontra og de holdt inn. Det var en «kamikazespurt» og det er utrolig at ingen gikk ned, sier Arvesen, som endte på 36. plass. Mads Kaggestad endte på 163. plass, hele fem minutter og 20 sekunder bak vinneren.

Fabian Wegmann fra Gerolsteiner-laget leder i sammendraget foran David Zabriskie fra USA. Thor Hushovd ligger på sjuendeplass sammenlagt.

(ANB)

IKKE MED: Thor Hushovd (i grønt midt i bildet) var ikke våken da det avgjørende bruddet kom. Foto: SCANPIX
IKKE MED: Thor Hushovd (i grønt midt i bildet) var ikke våken da det avgjørende bruddet kom. Foto: SCANPIX Vis mer