Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd blir Kreftforeningens første ambassadør

Fikk Armstrong til Oslo.

UTNEVNT I DAG: Thor Hushovd (til høyre) syklet med Lance Armstrong i Oslo i går. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
UTNEVNT I DAG: Thor Hushovd (til høyre) syklet med Lance Armstrong i Oslo i går. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

Proffsyklisten Thor Hushovd er utnevnt til Kreftforeningens første ambassadør i foreningens 70-årige historie.

Den tidligere stjernesyklisten Dag Erik Pedersen er utnevnt til det samme. Det ble kjent i forbindelse med Lance Armstrongs foredrag i Folketeateret i Oslo torsdag.

Hushovd har vært sentral i arbeidet med å få Armstrong til Norge, der amerikaneren blant annet skulle holde foredrag om sin kamp mot kreftsykdommen. Syklisten ble i 1996 rammet av testikkelkreft med spredning til lungene og hjernen. Armstrong kjempet seg gjennom elendige prognoser og flere cellegiftkurer, og slo tilbake med sju sammenlagtseirer i Tour de France på rad (1999-2005). Samtidig bygget han opp den verdensomspennende «Livestrong»-kampanjen.

I går syklet Armstrong kriteriumsritt i Oslo. Rittet ble vunnet av Hushovd.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling