BRØT: Thor Hushovd led samme skjebne som de fleste andre i Giro di Lombardia - nordmannen måtte bryte rittet bare 34 ryttere fullførte. Nå blir det operasjon på verdensmesteren.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Garofalo
BRØT: Thor Hushovd led samme skjebne som de fleste andre i Giro di Lombardia - nordmannen måtte bryte rittet bare 34 ryttere fullførte. Nå blir det operasjon på verdensmesteren.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro GarofaloVis mer

Hushovd brøt sesongens siste Pro Tour-ritt

Bare 34 syklister fullførte Giro di Lombardia.

|||Thor Hushovd måtte bryte lørdagens avsluttende verdenscupritt. Onsdag opereres han.

- Da skal han fjerne metallplata i kragebeinet, sier den ferske verdensmesterens trener, Atle Kvålsvoll til NTB.

Kun 34 syklister klarte å gjennomføre de 260 kilometerne i Giro di Lombardia. Lars Petter Nordhaug var en av disse. Han kom i mål over 20 minutter bak den belgiske vinneren, Philippe Gilbert. Gilbert vant også dette rittet i fjor. Han vant også torsdagens Giro del Piemonte.

- Jeg syklet til første langing og så sto jeg av der. Da var jeg tom og sliten. Nå er jeg glad at sesongen er over og at regnbuetrøya er min. Totalt sett er jeg veldig fornøyd med sesongen. Takk til alle som har støttet opp om meg og sykkelinteressen generelt, sa Hushovd til Syklingens Verden.

Etterpå hadde Hushovd det travelt.

- Sammen med Gilbert satte han seg rett på flyet til Belgia. Der skal han være med i TV-program, og søndag kjører han et gate-/showritt der. Etter det rittet er det tilbake til Italia og et nytt TV-show. Det går fint, for Italia er ikke så langt unna Monaco der han bor, sier Kvålsvoll.

Kvålsvoll mener det var lurt av Hushovd å kjøre denne ukens to ritt med regnbuetrøya på.

- Torsdag var planen å komme igjennom. I dag var målet nærmest å starte. Piffen er gått ut av ham, men samtidig tror jeg det lurt å gjøre dette. Det ga positiv oppmerksomhet rundt ham. Dessuten var det smart overfor Cervélo-laget, sa Kvålsvoll.

(NTB)