Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd-drømmen brast

Thor Hushovd tråkket alt beina maktet, men planen han hadde lagt for spurten fungerte ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Tour de France-håp hadde bestemt seg for å åpne spurten på Champs Elysée 200 meter før mål. Det gjorde han, og det så et øyeblikk ut til at «Dyret» fra Grimstad skulle klare det han har drømt om i lang tid.

- Jeg fikk litt motvind på oppløpet, og da klarte jeg ikke å holde helt inn. Jeg hadde bestemt meg på forhånd for å åpne det hele. Jeg visste at det var min eneste sjanse mot de andre spurterne, sa Thor Hushovd til NTB etter den siste etappen søndag.

Han endte på 4. plass.

Ikke skuffet

Franske Jean-Patrick Nazon opplevde drømmeseieren da han viste seg sterkere enn resten av spurtkanonene opp hovedgaten i Paris.

Baden Cooke og Robbie McEwen spurtet om den grønne poengtrøya bak Nazon. Cooke hadde mest krefter i beina, mens McEwen endte på tredjeplass.

- Det startet pent og pyntelig i dag, men mot slutten gikk det virkelig fort. Jeg er på ingen måte skuffet. Jeg er veldig godt fornøyd med min egen innsats, fortalte Thor Hushovd, som hadde et stramt program søndag kveld.

Først skulle samtlige deltakere ut på æresrunde i Paris, så bar det rett på bankett for å feire at det hele var over.

- Utrolig sliten

Hushovd innrømmet at han gjerne skulle vunnet årets jubileumskonkurranse, som gjaldt i de seks målbyene som også var med i det første rittet i 1903. Han endte på annenplass, og fikk 250.000 kroner. Lagkamerat Stuart O'Grady vant jubileumsprisen og fikk i overkant av 400.000 kroner.

- Jeg er skuffet, men veldig glad for at det ble Stuart som vant. Vi deler pengene i laget, så det blir jo like mye uansett, sa Hushovd.

Han vil tjene om lag 300.000 kroner totalt på Tour de France etter at alle pengepremier i laget er fordelt.

- Nå er jeg utrolig sliten og glad det er over. Jeg har egentlig vært sliten i mange dager nå, sa Hushovd, som måtte haste videre på nye Tour-arrangementer.

Han kommer hjem til Grimstad mandag for å slappe av. Men det blir nok ikke mer enn én fridag for ham, før forberedelsene til neste verdenscupritt starter. Det går førstkommende søndag...

(NTB)

DRØMMEN BRAST: Thor Hushovd kom ikke helt i mål som han hadde tenkt.