Hushovd dropper Catalonia Rundt

Deltar i E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem i stedet.

OMPRIORITERER: Thor Hushovd endrer på konkurranseprogrammet og dropper Catalonia Rundt. I stedet blir det E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem.Foto: SCANPIX/EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
OMPRIORITERER: Thor Hushovd endrer på konkurranseprogrammet og dropper Catalonia Rundt. I stedet blir det E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem.Foto: SCANPIX/EPA/GUILLAUME HORCAJUELOVis mer

Thor Hushovd har bestemt seg for å droppe Catalonia Rundt mandag. I stedet blir de neste rittene hans E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem fredag og søndag.

Atle Kvålsvoll sier at Hushovd ikke vil ta noen sjanser med tanke på viktige ritt senere i vår. Derfor tar han en nesten hel konkurransefri uke nå. Det var et virus, som mange av løperne i Paris - Nice ble slått ut av, som gjorde at nordmannen måtte trekke seg fra lørdagens Milano - San Remo.

- Thor var på sin første rolige treningstur etter sykdommen lørdag, og søndag har han også vært ute og trent sammen med noen kolleger som også har vært plaget med det samme viruset som Thor, forteller Kvålsvoll.

Treneren sier at de to rittene Hushovd skal kjøre inn mot neste helg, er ritt han vanligvis bruker i sin Flandern Rundt- og Paris - Roubaix-oppkjøring.

- Nå kommer Thor til gradvis å øke treningsintensiteten utover i neste uke, og til Flandern Rundt skal han være i toppform. Han er selvfølgelig revansjsugen på å vise seg fram etter å ha sett gode prestasjoner fra flere av de sterkeste konkurrentene i Milano - San Remo lørdag, sier Atle Kvålsvoll i en pressemelding.

(NTB)