Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd dropper OL

- Dette er veldig surt, sier Thor Hushovd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thor Hushovd har meldt forfall til OL i Beijing. Han tar ikke sjansen på å tyne kroppen etter et knallhardt Tour de France der han brukte mye penicillin.

Syklisten er ikke restituert etter etapperittet der han tok penicillin 12 av 21 dager. 

- Det er veldig dumt og veldig surt, men jeg må lytte til helsa. Jeg slet mye i Tour de France og var syk. Jeg hadde lyst til å kjøre, men som laglegen har sagt så trenger jeg hvile, sier Hushovd til NTB.

Lars Petter Nordhaug går inn som reserve i OL om dette godkjennes av UCI (Det internasjonale sykkelforbundet). 

- Det er bedre å gi en annen sjansen når kroppen ikke fungerer. Dette er veldig surt. Jeg har tenkt mye på det. OL var et stort mål for meg i år, sier Hushovd.

Grimstad-syklisten var tiltenkt en hjelperytterrolle i det norske OL-laget. Kurt Asle Arvesen blir kaptein siden løypa passer ham bedre. Hushovd mener det ikke hadde vært lettere for ham å satse om han var kaptein. 

- Nei, det har ikke noe med det å gjøre. Jeg føler at kroppen ikke er bra, og da er det vanskelig å gjøre en god innsats, enten det er for meg selv eller laget, sier Hushovd.

Nå ser han fram til en hvileperiode for igjen å komme til hektene. 

ÉN STJERNE FATTIGERE: Den norske OL-troppen blir én stjerne fattigere når Thor Hushovd nå har trukket seg. Foto: PEDER GJERSØE/SCANPIX
ÉN STJERNE FATTIGERE: Den norske OL-troppen blir én stjerne fattigere når Thor Hushovd nå har trukket seg. Foto: PEDER GJERSØE/SCANPIX Vis mer

- Jeg skal hvile og komme i form igjen og så trene for å satse videre til høsten, sier han.

Hushovd vant en etappe under årets Tour de France. Nordmannen er den største norske sykkelstjernen i øyeblikket, takket være flere triumfer i Tour de France tidligere.

Hushovd står med seks etappeseirer i det prestisjefylte rittet.

(NTB)

image: Hushovd dropper OL

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!