Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd eneste nordmann i Tour

Thor Hushovd blir eneste nordmann i Tour de France. Mads Kaggestad har fått avslag, mens Steffen Kjærgaard venter på det samme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

US Postal-syklisten Steffen Kjærgaard hadde som sitt store mål for sesongen å være hjelperytter for Lance Armstrong i Tour de France.

Etter en god forsesong fikk han seg en knekk i april og sleit lenge med å finne formen.

- Ingen forhåpninger

I løpet av de siste ukene har han igjen gjort en bra jobb for laget, men kampen om å være blant de ni heldige som får jobben med å lose Armstrong inn til amerikanerens femte seier på rad er allerede kjørt for Kjærgaard.

- Jeg har ingen forhåpninger om å komme med til Tour de France. Siden Lance vant Tour de France for første gang i 1999, har de bygd opp laget mer og mer. I dag er det fem ryttere i verdensklasse på laget og minst ti som er like gode som meg, sier Steffen Kjær-gaard til Dagbladet.

Kaggestad for fersk

Hushovds lagkamerat på Crédit Agricole, Mads Kaggestad, får heller ikke delta i Tour de France.

Han hadde et ørlite håp etter andreplassen i Ringerike Grand Prix og god kjøring i Spania etterpå, men resultatene har ikke vært gode nok til å overbevise treneren.

- Han er for ung og har fortsatt mye å lære på dette nivået, sier Denis Roux, trener for Kaggestad og Hushovd i Crédit Agricole, til Dagbladet.

Kurt Asle Arvesens lag, Team Fakta, deltar ikke i Tour de France.

THOR HUSHOVD: Eneste nordmann i Tour de France.