Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hushovd enig med BMC

Blir lagkamerat med Tour-vinner Evans, melder TV 2.

KAN BLI LAGKAMERATER: Thor Hushovd skal etter sigende være enig med BMC om en avtale fra neste sesong. Da blir han i så fall lagkamerat med norgesmester Alexander Kristoff, og ikke minst Tour de France-vinner Cadel Evans (t.h.).Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KAN BLI LAGKAMERATER: Thor Hushovd skal etter sigende være enig med BMC om en avtale fra neste sesong. Da blir han i så fall lagkamerat med norgesmester Alexander Kristoff, og ikke minst Tour de France-vinner Cadel Evans (t.h.).Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Thor Hushovd har ennå ikke anledning til å prate om det i all offentlighet, men det har lenge blitt tatt for gitt at den regjerende verdensmesteren kommer til å sykle for et annet lag enn Garmin-Cervélo neste sesong.

33-åringens nåværende lag overtok kontrakten hans da Cervélo-laget ble oppløst etter fjorårssesongen - en kontrakt som løper ut 2011.

Den kommer trolig ikke til å bli fornyet, for nå melder TV 2 Sporten at nordmannen har kommet til enighet med amerikanske BMC Racing.

Nettstedet procycling.no meldte allerede under Tour de France at laget til sammenlagtvinner Cadel Evans lå langflate etter nordmannen og den belgiske superstjerna Philippe Gilbert.

De har imidlertid ikke vært uten konkurranse. Ifølge TV 2 har stort sett de aller fleste Pro Tour-lag meldt sin interesse for Hushovd, som bidro til å øke egen markedsverdi gjennom to individuelle etappeseirer, seier på lagtempoen og sju dager i gul trøye i løpet av tre uker i Frankrike i juli.

Trygghet Selv om regelverket til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ikke åpner for kontraktssigneringer før etter 1. august, er det velkjent at ryttere som er ledige på markedet gjerne bruker hviledagene under Touren på å gå i samtaler med ulike interessenter.

Det bekrefter også Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll overfor Fædrelandsvennen, men vil ikke kommentere om partene har kommet til enighet.

- Jeg kan ikke bekrefte dette, men BMC er et av lagene Thor har vært i kontakt med, sier Kvålsvoll, som regner med at avgjørelsen foreligger i løpet av august.

Hushovd kommer i morgen til Sørlandsparken for å sykle kriteriumsritt sammen med blant annet nevnte Gilbert, Edvald Boasson Hagen, Fabian Cancellara og Alessandro Petacchi. Hovedpersonen selv er tydelig på hvilke krav han stiller når han skal understreke sin neste kontrakt.

- Jeg vil ha trygghet, det er viktig, og et sted en tror en trives og får den oppfølgingen en ønsker i de løpene jeg vil hevde meg i, sier Hushovd til TV 2 Sporten.