Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd er i rute

Fornøyd med uttellingen i Paris-Nice.

Thor Hushovd er godt fornøyd med Paris-Nice så langt. Tre topp-tre plasseringer er det blitt. På torsdagens etappe sparte Grimstad-gutten krefter.

I prologen ble det seier, 1.-etappen ga tredjeplass og 2.-etappen annenplass.

- Jeg har fått en veldig bra start. Tre topp tre plasseringer er jeg godt fornøyd med, sa Grimstad-syklisten til NTB.

På torsdagens fjerdeetappe endte Hushovd på 125.-plass. Det var 21.07 minutter bak vinner Cadel Evans fra Australia.

- Det gikk som forventet. Jeg satt mest rolig i feltet og sparte krefter, fortsatte han videre.
Fire i brudd 

Cadel Evans vant fjerdeetappen i Paris-Nice etter en spurtseier over det nederlandske stortalentet Robert Gesink (21) fra Rabobank på det kjente fjellet Mont Ventoux.

De to rytterne kom alene til mål og hadde et forsprang på 33 sekunder til de beste syklistene bak på den 176 kilometer lange etappen fra Montelimar til Mont Serein. Tredjeplassen tok Rinaldo Nocentini fra Italia.

- Fire mann gikk i brudd, mens jeg var samlet i feltet opp mot fjellet. Der havnet jeg etter hvert sammen med 40-50 mann, som jeg syklet inn til mål med, forklarte Hushovd.

SUKSESS I FRANKRIKE: Credit Agricole-kaptein Thor Hushovd (i gult) har fått de svarene han har håpet på under årets Paris-Nice. Foto: EPA/Scanpix
SUKSESS I FRANKRIKE: Credit Agricole-kaptein Thor Hushovd (i gult) har fått de svarene han har håpet på under årets Paris-Nice. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

- Uansett var det en fin dag med bra vær. Uten tvil den beste dagen værmessig, la han til.

Tenker framover


Til tross for at Gesink måtte nøye seg med annenplassen på torsdagens etappe, kunne nederlenderen glede seg over å ha sikret seg den gule ledertrøyen, som franskmannen Sylvain Chavanel måtte gi fra seg etter etappen.

Hushovd datt fra en 45.-plass sammenlagt til plass nummer 77. Det er 36.45 bak ledende Robert Gesink. Nederlenderen har 32 sekunder ned til Chavanel.

Sykkelrittet fortsetter fredag med femte etappe på 172, 5 km fra Althen des Paluds til Sisteron.

- Det kommer til å bli tøft i morgen. Jeg har ingen forhåpninger, og tar dag for dag nå. Hovedsakelig skal jeg kjøre og restituere meg i form til Milano - San Remo. Det er planen, sa Hushovd.

(NTB-Ritzau)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media