HYLLES: Tordenguden Thor Hushovd kan kose seg med mange hyggelige meldinger fra inn- og utland etter sin tiende etappeseier i Tour de France.Foto: SCANPIX/EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
HYLLES: Tordenguden Thor Hushovd kan kose seg med mange hyggelige meldinger fra inn- og utland etter sin tiende etappeseier i Tour de France.Foto: SCANPIX/EPA/GUILLAUME HORCAJUELOVis mer

- Hushovd er nesten hele løpet. Med Hagen på hjul

Nordmennene hylles. Kommentator ber Bjarne Riis få Thor til Danmark.

(Dagbladet): Gratulasjonene renner inn fra sykkelstjerner og andre idrettsstjerner etter at Thor Hushovd tok sin tiende etappeseier i Tour de France - foran Edvald Boasson Hagen - i ettermiddag.

På Twitter er flere av konkurrentene fulle av beundring.

- Dagen i dag var...ganske tøff. 48 km/t i over to timer: Thor er en «hardman»! skriver Cadel Evans, som selv hadde en god dag på jobben i kampen om sammenlagtseieren.

- Det er tøft å se TDF på tv, men jeg er veldig glad på Thor Hushovds vegne etter den andre etappeseieren i år. Han er en av de hyggeligste gutta i feltet - kjør på Thor, melder RadioShacks Andreas Klöden, som måtte stå av rittet tidligere i år.

- Guden Thor viser seg igjen, skriver FDJs Jerome Roy, som igjen forsøkte seg i brudd i dag.

Ber Riis hente Hushovd
Thor Hushovds gamle rival Robbie McEwen følger Tour de France fra sidelinja denne gangen. Han er imponert over nordmannen.

- Gratulerer til Thor etter enda et løp verdig en verdensmester. #Norwayontop, skriver australieren.

- Gratulerer til Thor, det han har gjort i årets TdF er veldig imponerende. Respekt!, melder Levi Leipheimer.

IMPONERT: Cadel Evans hadde selv en god dag i sammenlagtkonkurransen, men skryter av Thor Hushovd.Foto: SCANPIX/EPA/NICOLAS BOUVY
IMPONERT: Cadel Evans hadde selv en god dag i sammenlagtkonkurransen, men skryter av Thor Hushovd.Foto: SCANPIX/EPA/NICOLAS BOUVY Vis mer

Berlingske Tidendes sportsredaktør Flemming Fjeldgaard hyllet Thor Hushovd etter triumfen i Lourdes. Nå vil han ha nordmannen til Danmark.

- Hovedsponsoren vil gi (Bjarne) Riis mer penger dersom han får tak i de store rytterne. Her er et tips: THOR HUSHOVD, skriver Fjeldgaard med adresse til Saxo Bank-sjefen, og følger opp:

- Hvis ikke norsk sykkelsport opplever en gigantisk boom etter denne sommeren, skjønner jeg ingenting. Hushovd er nesten hele løpet. Med Hagen på hjul.

Perfekt
I Garmin-Cervelo-leiren er selvfølgelig alt bare fryd og gammen i kveld.

- Jeg tror vi lurte de andre lagene litt, vi sendte omtrent alle i brudd. Til slutt fikk vi med to karer, det var ideelt, og kombinasjonen med Hesjedal og Thor var perfekt. Du kunne se at Boasson Hagen var litt kokt så da - lett for Thor, sier Garmins sportsdirektør Jonathan Vaughters til TV 2.

Ryder Hesjedal gjorde mye av arbeidet som lot Hushovd komme til drømmeposisjon på oppløpet.

- Det er alltid moro å være med i teten, og det å få en seier som dette, hva kan vi si? Dette var gode, raske gutter, så det var gøy å komme inn med de to. Jeg og Thor jobbet hardt og fikk det til å skje, da er en seier alt vi ser etter, sier Hesjedal.

Norsk mesterskap
Men også andre enn syklister er selvfølgelig imponert over det de norske gutta - og spesielt Thor Hushovd i dag - leverer.

- Thor og Edvald! Bare to nordmenn i Touren, men begge herjer, skriver Aksel Lund Svindal på Twitter.

- WOW..! Norsk mesterskap i Gap. Kjør på Edvald og Thor, skriver Hege Bøkko.

- Edvald og Thor!!! WOW!, er meldingen fra Christina Vukicevic.

Garmin-Cervelos kiropraktor Matt Rabin er slått i bakken over den norske støtten Thor Hushovd fikk etter etappen i dag.

- UTROLIG hvor mange nordmenn det er i målområdet som synger til Thor på pallen i det han hylles for sin tiende etappeseier, melder han.