Hushovd falt - Ivanov vant

Thor Hushovd kolliderte med et tre, men kan trøste seg med at Stuart O'Grady beholdt ledelsen i Tour de France. Russiske Ivanov vant dagens etappe.

- Dette var en fin revansj for det som skjedde sist sommer, sa Ivanov etter sin første etappeseier i Tour de France overhodet. Før rittet startet i fjor var han en av rytterne som ble nektet start fordi han hadde for høye blodverdier. De mistenkelig høye blodverdiene var en indikasjon på at han hadde benyttet seg av det ulovlige stoffet EPO, skriver NTB.

Credit Agricole-rytter Thor Hushovd sto for dramatikken på den niende etappen i Tour'en.

Nordmannen kolliderte med en annen syklist og kjørte rett inn i et tre - med hodet først. Hushovd kom seg opp på sykkelen igjen, men blødde fra kneet.

Sørlendingen viste styrke ved å ta igjen hovedfeltet. Først da fikk han behandling av lagets leger - som renset sårene hans mens nordmannen satt på sykkelen.

Dagens etappe ble preget av et langt brudd. Sergei Ivanov vant etappen etter å ha ligget i tet sammen med spanske David Extebarria og australske Bobby McGee gjennom nesten 15 mil.

Mot mål var russeren sterkest og rullet alene over streken.

For Hushovds lag var Stuart O'Gradys femteplass gledelig. Australieren leder nå sammenlagt med over fire minutter.

Men det er først i morgen O'Grady skal vise seg at han er en verdig Tour-leder. Da starter «kongeetappen» over de franske alpene. Slik var utviklingen på etappen:

Tour de France, 9. etappe (185 km fra Pontarlier til Aix-les-Bains):