KOMPISER BLIR LAGKAMERATER: Thor Hushovd (t.h.) trener allerede sammen med Philippe Gilbert hjemme i Monaco. Nå får han også belgieren som lagkamerat i konkurranse på BMC-laget. Her er de to i hver sin gjeve trøye foran 6. etappe av årets Tour de France. Foto: Guillaume Horcajuelo, EPA/Scanpix
KOMPISER BLIR LAGKAMERATER: Thor Hushovd (t.h.) trener allerede sammen med Philippe Gilbert hjemme i Monaco. Nå får han også belgieren som lagkamerat i konkurranse på BMC-laget. Her er de to i hver sin gjeve trøye foran 6. etappe av årets Tour de France. Foto: Guillaume Horcajuelo, EPA/ScanpixVis mer

Hushovd får med kompisen Gilbert til BMC

Enda en stjerne på lag med Thor.

Klassikerstjernen Philippe Gilbert (29) blir lagkamerat med Thor Hushovd (33) i stadig mer stjernespekkede BMC.

Belgieren har dominert klassikersesongen hittil i år, han vant første etappe og satte mye preg på årets Tour de France. Framfor å bli med på sammenslåingen av Omega Pharma og Quick Step-laget på hjemmebane, valgte Gilbert å bytte til det amerikanske storlaget.

- Jeg er veldig fornøyd med at BMC gir oss muligheten til å kjøre på samme lag. Han er en fantastisk sterk rytter med unik spisskompetanse som vil styrke BMC veldig. Vi vil få et spesielt sterkt klassikerlag, sier Thor Hushovd i en pressemelding.

Det betyr at det allerede råsterke klassikerlaget blir enda sterkere kommende sesong. Gilbert, som er Thor Hushovds treningskamerat i Monaco, ble annenmann i historien som vant Amstelrittet, Fleche Wallonne og Liége - Bastogne - Liége samme år.

Like før årets Tour de France vant han også San Sebastian-klassikeren.

- I og med at vi begge bor i Monaco, vil vi fortsett å trene en del sammen. Dette har fungert meget bra til nå, og det er ingen tvil om at vi begge har fått et løft av å kunne matche hverandre. Nå får vi muligheten til å planlegge dette enda bedre i forhold til sesongplanen, hvor vi sikkert kjører noen av de samme løpene, mener nordmannen.

Han har, i likhet med Hushovd, skrevet under på en kontrakt som varer ut 2014-sesongen.

Nordmannen vil trolig bli satset på i vårklassikerne Ronde van Vlaanderen og Paris - Roubaix, mens Gilbert blir BMC-kortet i ardennerklassikerne kort etter. Begge forventes neste år å få roller i laget som skal forsvare Cadel Evans' sammenlagtseier i Tour de France.

- Vi blir en meget spennende duo i flere av løpene, og jeg ser på det kun som en fordel. Konkurrentene skal nok få merke vår felles styrke. Dette er noe jeg virkelig gleder meg til, forteller Hushovd.

Gilbert, Hushovd og Evans regnes blant favorittene til å vinne VM-tittelen i København neste måned. Belgieren er eneste av dem uten VM-gull fra før.

Norgesmester Alexander Kristoff forlater BMC til fordel for russiske Katjusja de kommende to sesongene.

(NTB)