Hushovd får mobil-forbud

Crédit Agricole har gitt Thor Hushovd mobilforbud etter enorm pågang fra norsk presse i Tour de France. Mandag fikk han 40. plass.

Hushovd er den eneste av de ni syklistene på det franske laget som har en glødende mobiltelefon. Årsaken er enkel: Bare noen få norske medier er i Frankrike. Dermed ringer redaksjonene til Hushovd, som gjerne vil svare.

- Det er ganske fortvilende for ham, men som ung syklist kan han ikke akkurat sette seg opp mot ledelsen, sier hans rådgiver Birger Hungerholdt til NTB.

Når Hushovd skrur på mobiltelefonen etter endt dyst, «gløder» den av ubesvarte samtaler, talebeskjeder og tekstmeldinger.

Uutholdelig

- Hvis alle i Crédit Agricole skulle hatt det slik, ville det blitt uutholdelige arbeidsforhold for laget. Derfor har Thor fått «rødt kort», sier Hungerholdt.

Mandagens etappe gikk fra Calais til belgiske Antwerpen, og Hushovd var med i et tidlig brudd. De fikk fort 15-20 sekunder, men det ble for tøft og de ble kjørt inn.

16 mann stakk av noen få mil fra mållinja, og da klarte ikke Hushovd å være med. Han satt rolig i hovedfeltet framfor å spurte om en 17. plass.

- Det var ganske tungt for ham da de ble kjørt inn igjen så tidlig på etappen, men han følte seg i bra form da han kom til mål, sier Hungerholdt, som snakket med Hushovd like etter målpassering.

Spurtduell

Nå ligger sørlendingen på 25. plass i sammendraget, 44 sekunder bak ledende Mark Wauters fra Belgia. Han vant mandagens 2. etappe etter en spurtduell.

Avstanden ned til hovedfeltet hvor alle favorittene og de to nordmennene Thor Hushovd og Steffen Kjærgaard satt, var på 22 sekunder i mål. På grunn av alle bonussekundene overtar også Wauters den gule ledertrøya.

HOLDER MUNN: Thor Hushovd får ikke lenger snakke med pressen gjennom mobilen sin. Heretter skal han bare sykle.Foto: SCANPIX