Hushovd får nei fra Statoil

Sponser ikke det norske proffeventyret.

EN MANN MED EN PLAN: Thor Hushovd lanserte fredag at han vil stable et norsk profflag på beina innen 2017. Statoil samarbeider med Hushovd under Arctic Race, men sier de ikke har noen planer om å øke sponsingen av norsk sykkelsport.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
EN MANN MED EN PLAN: Thor Hushovd lanserte fredag at han vil stable et norsk profflag på beina innen 2017. Statoil samarbeider med Hushovd under Arctic Race, men sier de ikke har noen planer om å øke sponsingen av norsk sykkelsport. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette var like overraskende for oss, sier sponsorsjef i Statoil, Marius Rosenberg Amundsen, til procycling.no.

Han mottok beskjeden om Thor Hushovds planer om danne et norsk profflag på Alpe d´Huez sammen med en delegasjon for sykkelrittet Arctic Race of Norway.

• Les også: Kristoff og Froome venter spent på Hushovd-prosjekt

Der er Statoil hovedsponsor, men sykkelengasjementet stopper der, ifølge Rosenberg Amundsen.

- På nåværende tidspunkt er det ikke interessant for oss. Men selvsagt er det positivt for norsk sykkelsport om han klarer å dra i land dette. Det hadde vært kjempespennende.

- Ikke vurdert å sponse sykkellag Når det dreier seg om norske profflag blir det ofte pekt mot våre største selskap som Statoil og Hydro.

Relativt ubegrunnet, mener Statoil-sjefen.

- Jeg har registrert at det har vært et tema som har dukket opp tidligere. I og med at vi er Norges største selskap, forstår jeg det, men det har aldri vært en aktuell problemstilling.

Tidligere fredag fortalte Vidar Riseth at Rema 1000 hadde blitt holdt oppdatert om Hushovds planer om et norsk profflag fra 2017.

- Men mer enn dette vil jeg ikke kommenter, sier Riseth som er sponsorsjef for Rema 1000 i Norge.

Bruker eget kontaktnett Etter det procycling.no forstår drar Hushovd nytte av noen av sine forretningspartnere for å lande prosjektet.

VG peker mot oppdrettsnæringen, som også er sponsor av Arctic Race.

Blant annet har Sjømat Norge og Norges sjømatråd trukket i trådene for at klatretrøyen i rittet er omgjort til en laksetrøye.

Tidligere proffkolleger uvitende Fremdeles er det mye hemmelighetskremmeri rundt prosjektet.

De tidlige sykkelprofilene Gabriel Rasch og Kurt Asle Arvesen forteller at de var uvitende om planene.

- Dette er noe vi har mast på ham om i fem-seks år. Han valgte å gjøre det nå, og det har litt med å gjøre med at han trengte litt tid etter å ha lagt opp selv.

- Men om dette skjer, er det sinnssykt bra, sier Rasch.

- Dette er kjempebra for norsk sykkelsport. Jeg håper han klarer å få det til, sier Arvesen.

- Kjente du til disse planene?

- Jeg hadde ikke hørt noe før nyheten dukket opp mens jeg gjorde meg klar til å kommentere for Eurosport. Er det noen som får til dette, er det nok Thor, mener Arvesen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer