Hushovd får psykologisk hjelp

Etter flere stygge fall og sviktende resultater, søker sykkelproffen Thor Hushovd hjelp hos psykolog.

- Jeg har ikke hatt marginene på min side i det siste. Nå vil jeg lære å tenke og motivere meg selv på en riktig måte, sier Thor Hushovd til Dagbladet.

Han ledet da det gjenstod 300 meter av Paris- Nice, men i siste sving falt han og ødela sykkelen. Et av årets store mål falt i grus. I klassikeren Flanderen Rundt brakk han sykkelsetet - såret i rumpa har ennå ikke grodd. Paris- Roubaix endte på 33. plass, etter to velt og tre punkteringer.

Mye motgang

Forslått og utladet vendte Grimstad-gutten hjem til Norge. Etter to uker med rolig trening og fysioterapibehandling, er han igjen klar for nye utfordringer.

- Nå er jeg skadefri. Jeg gleder meg til å dra tilbake til Frankrike igjen, sier Hushovd.

Vi møter ham på Toppidrettssenteret i Oslo. 24-åringen er på besøk i fire dager. Tre av dagene har han avtale med en psykolog. Han vil lære å sykle fort, også når han ikke kjører med ledertrøya.

- Hvis jeg har ledertrøya i et løp, er det ingen som klarer å kjøre fra meg. Da klarer jeg å oppnå resultater som verken jeg eller de rundt meg trodde var mulig. Men hvis jeg ikke har ledertrøya, så gir jeg meg veldig fort. Da synes jeg veldig fort synd på meg selv. Det må det bli slutt på.

Mental trening

Hushovd fikk tilbud om psykologisk hjelp gjennom Olympiatoppen. Etter tre møter i helga, vil han fortsette å holde kontakten med psykologen over telefon eller mail. Men det meste av arbeidet er opp til Hushovd selv. Nå vil han bruke minst fem minutter daglig til mental trening.

- Jeg har veldig tro på denne type trening. Det er viktig å bli mer bevisst på ting. Det er tross alt hodet som bestemmer hvor mye du orker, sier han.

I tida fram til Tour de France starter i begynnelsen av juli, kommer den hurtige syklisten til å gjennomføre nærmere 30 løp. Men det er bare ett av rittene som virkelig betyr noe - Tour de France. Vinner han en av etappene i det prestisjefylte løpet, vil nordmannen bli kjendis i Frankrike.

- Målet er helt klart å vinne en etappe i Tour de France. Sykler jeg bra i det første løpet, har jeg gode sjanser til å lykkes, sier den offensive 24-åringen.

OFFENSIV HOLDNING: - Jeg har ikke hatt marginene på min side i det siste. Nå vil jeg lære å tenke og motivere meg selv på en riktig måte, sier Thor Hushovd til Dagbladet.