Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd feilet i spurten igjen

Ble stengt inne - Oscar Freire vant etappen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CAEN-OSLO (Dagbladet.no): Utbryterne ble hentet inn en kilometer fra mål av hovedfeltet - og alt lå nok en gang rette for en klassisk massespurt.

Før siste sving veltet Hushovds opptrekker Julian Dean, og inne på oppløpet fikk Hushovd aldri noen god posisjon. Rabobanks Oscar Freire kom som en rakett ute til venstre - og vant på en meget imponerende måte foran Tom Boonen.

Thor endte som sjuendemann, og er 19 sekunder bak Boonen i kampen om å bære den gule trøya.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

17.18: Hushovd ender som nummer 7, Rabobanks Oscar Freire vinner etappen. Robbie McEwen endte som nummer 6, mens Boonen endte som andremann.

17.13:
Thor misser på oppløpet igjen, stenges inne, og ender antakelig som nummer seks! Oscar Freire vinner etappen foran Boonen!!

17.12: 800 meter til mål! Hushovd ligger fint!

17.11: Nå går avslutningen! Nå må de posisjonere seg, og Boonen sitter fint.

Hvor er Thor? Hvor er McEwen?

KAN BLI NY MASSESPURT: Robbie McEwen trakk det lengste strået i gårsdagens massespurt. I dag vant Rabobanks Oscar Freire. Hushovd ble nummer sju. Foto: EPA
KAN BLI NY MASSESPURT: Robbie McEwen trakk det lengste strået i gårsdagens massespurt. I dag vant Rabobanks Oscar Freire. Hushovd ble nummer sju. Foto: EPA Vis mer

17.10: Nå hentes utbtryterne inn, men det veltes! Vanskelig å se hvem det var, men i alle fall Credit Agricoles Julian Dean faller.Hushovd har mistet sin opptrekker!

17.05: 4 kilometer - 17 sekunder!

17.00: 6 kilometer til mål, og 40 sekunder opp til utbryterne. Får hovedfeltet hentet inn Dumoulin? Dette blir spennende!

16.50: Ei og ei halv mil igjen til mål, og avstanden har nå bikket under to minutter. Har vært en velt, og det ser ut til å være gårsdagens helt, Discovery Channels Egoi Martinez.

16.45: Tunga ut av munnen, og føttene går som trommestikker; Samuel Domoulin jobber livert av seg for å holde unna for hovedfeltet som kommer bakfra. Avstanden nå er 2 minutter og 37 sekunder.

16.40: T-Mobile og Phonak leder an hovedfeltet nå. Kanskje får vi en reprise av "Pitbull Kessler" som stikker noen kilometer før mål?

16.35: Det krymper stadig, men det må det også gjøre om dette skal ende med massespurt: 3:48 nå.

16.30: Skulle Hushovd vinne dagens etappe, vil han overta den gule ledertrøya fra Tom Boonen. Boonen har 7 sekunder til Hushovd, og med seier følger 8 bonussekunder. Det er muligheter!

image: Hushovd feilet i spurten igjen

16.25: Det er fortsatt 4 minutter og 25 sekunder opp til de to utbryterne i tet, med 38 kilometer til mål. Hovedfeltet må kjøre knallhardt nå for få få en massespurt. Kan Domoulin holde helt inn til mål mot alle odds?

16.20: Vansummeren er hentet opp av hovedfeltet igjen, men da skjer det en ny velt! David De la Fuente, Ventoso (SDV), og David Moncoutie (COF) var alle involvert. boonen måtte også stoppe helt opp, har startet opphentingen igjen.

 16.15: Som ventet sikret Vansummeren seg de siste to poengene på mellomspurten i Pont-L´ Evêque (175 km).

Dagens tredje spurtpoeng:
1. Dumoulin (A2R) 6 poeng/6 bonussekunder

2. Schroder (MRM) 4poeng/ 4"

3. Johan Vansummeren (DVL) 2 poeng/2"

16.10: Hushovd har syklet seg opp i feltet, og skal tydeligvis være med på den siste spurten her nå. Klart for ny duell. Vansummeren(DVL) stikker av, og da ser det ut til at spurten er over for den har begynt.

16.05: De to utbryterne nærmer seg nå dagens siste sprint, før avslutningen på etappen. Avstanden ned til hovedfeltet krymper stadig, drøyt 5 minutter nå.

McEwen og Boonen posisjonerer seg i hovedfeltet for å kunne snappe de siste 2 spurtpoengene og bonussekundene.

15.55: Som ventet kjørte Telecom-ryyterne opp og kontrollerte hovedfeltet, slik at Pineau kunne sikre seg nok et klatrepoeng ved Côtte du Boulay (4. kat, 159 km).

Dagens fjerde og siste klatrepoeng:
1. Bjorn Schroder (MRM) 3 poeng

2. Samuel Dumoulin (A2R) 2 poeng

3. Jerome Pineau (BTL) 1poeng

15.45: Nå begynner vår venn Dumoulin å bli sliten, og avstanden krymper raskt her nå: 5 minutter og 45 sekunder når det er 63 kilometer igjen.

15.36: Dagbladet.no er nå ute i løypa og finsikter innspurten. Fra fire til tre kilometer før mål, er et strakt og flatt stykke. Masse folk ute ved løypa allerede.

Et par krappe svinger fra to til tre kilometer før mål, og de siste 1800 meterne er strakt, men smalt( 7 meter)! En høyre kurve 300 meter før mål - dette kan bli nok et drama! 

15.33: Tom Boonen drikker cola i den gule ledertrøya, mens lagkameratene leder an hovedfeltet i jakten på utbryterne.

15.30: Dagens andre spurt er unnagjort. Davitamon Lottos Vansummeren kapret det siste spurtpoenget, etter de to utbryterne. Avstand nå: 7 minutter. 

Dagens andre spurtpoeng:

1. Samuel Dumoulin (A2R) 6 poeng/6 bonussekunder

2. Bjorn Schroder (MRM) 4 poeng/4"

3. Johan Vansummeren (DVL) 2 poeng/2" 

15.25: Dagbladet.nos bil er nå i utkanten av målbyen Caen. Veiene er tørre, og gradestokken viser 23 grader. Sola skinner, og uværet ser ut til å ligge bak oss.

15.20: Dagens tredje klatrepoeng ved Côtte de Saint-Grégoire-du-Vièvre (4. kat, 134,5 km) er utdelt. Pineau sikret seg det siste klatrepoenget på shjemmebane i Normandie. Dermed vil han beholde trøya i morgendagens etappe. Avstanden opp til utbryterne er nå bare 6 minutt og 55 sekunder.

Dagens tredje klatrepoeng:

1. Bjorn Schroder (MRM) 3 poeng

2. Samuel Dumoulin (A2R) 2 poeng

3. Jerome Pineau (TEL) 1 poeng


15.12:
Fem ganger vinner av Touren, Eddy Merckx, holder Landis (Phonak), Leipheimer( Gerolsteiner) og Moreau (Ag2R) som sine favoritter i årets Tour. CSCs Zabriskie har fått seg en punktering, men vil nok helt sikkert sykle seg raskt tilbake til hovedfeltet igjen. Zabriskie er en stor tempo-rytter, og kan med en god tempo-etappe lørdag, kunne ta ledertrøya fra Boonen.

15.07: Schröder snappet 3 klatrepoeng, mens Dumoulin tok 2 oppe ved Côtte de Saint-Grégoire-du-Vièvre (4. kat, 134,5 km). Avstanden ned til hovedfeltet holder seg foreløpig stabil på litt over 8 minutter.


14.59:
I tillegg til regnværet, blåser det også godt nå. Det kan derfor ligge an til en tung avslutning på etappen. Det skal bli spennende å se om noen lag kjører høyt tempo i hovedfeltet snart, og om ryttere da vil falle av i  det tunge været. CSC har tidligere tråkket til i vind for å sprenge feltet.

14.53:100 kilometer til mål, og regnet har begynt å pøse ned. dette vil føre til glatte veier, la oss håpe vi slipper fler stygge skader.

14.45:
Hovedfeltet passerte nå den andre klatringen, ledet av Pineau og Wegmann. Avstanden opp til utbryterne er nå minsket til 8:45. 

Dagens andre klatrepoeng:
1. Bjorn Schroder (MRM) 3 poeng

2. Samuel Dumoulin (A2R) 2 poeng

3. Fabian Wegmann (GST) 1 poeng

14.35: Schröder og Dumoulin er over den andre klatringen, med Schröder som førstemann til å passere. Avstanden ned til hovedfeltet er nå ca 10:30.

14.25: Hovedfeltet har skrudd tempoet opp et hakk - 12:25 nå. 

14.10: Nå går det unna med hovedfeltet. Det kan nok forventes at det vil knappes inn nå - Quick Step kjører hardt.

14.05: Med 131 kilometer igjen, er avstanden 12 minutter og 50 sekunder - men det er fremdeles en lang vei igjen på Normandies veier. Nærmer oss den andre klatringen opp Côtte du Buquet på 109 kilometer.


13.55:
Ser ikke ut til at pisse-pausen har tatt motet fra de to i front: 11 minutter nå.

13.45: De to i front har tatt en kjapp pause fordi Dumoulin måtte ha hjelp med sykkelen. Schröder benyttet anledningen til kvitte seg med litt veske! De er nå godt i gang igjen, drøye 10 minutter ned til hovedfeltet.

13.35: Dagens første spurtpoeng:
1. Dumoulin (A2R) 6 poeng/6 bonussekunder

2. Schroder (MRM) 4poeng/ 4"

3. Johan Vansummeren (DVL) 2 poeng/2"

13.29: Rabobank-angrepet blir ikke til noe, og ledelsen ned til hovedfeltet er nå 8:40. Hovedfeltet vil nok kjempe om de siste spurtpoengene, etter at Schröder og Dumoulin kapret de to første plassene.

13.26: Rabobank initierer nå et brudd fra hovedfeltet. Ser ut til at tålmodigheten begynner å ta slutt for enkelte allerede.

13.23: 8 minutters forsprang nå, disse gutta ser ut til å mene alvor. Schröder er forøvrig tysk, sykler for Milram og er bare 26 år gammel.

13.17: Utbryterne fortsetter å øke forspranget- over 7 minutter nå. Straks klart for første spurt ved Les Andelys på 66,5 kilomter.

13.10: Disse to gutta trøkker virkelig til nå - 5 minutter og 45 sekunder rett før første spurt.

13.05: Franske Dumoulin imponerer her nå, i det han tråkker avgårde og øker ledelsen ned til hovedfeltet. Dumoulin er rittets laveste deltaker, med bare 1,58 på strømpelesten.

13.00: Ledelsen til de to utbryterne er nå oppe i 3 minutter og 30 sekunder. Gjennomsnittsfarten på etappens første time er 45,5 km/t, noe som er betydelig høyere enn i går.

12.50: Dumolin (A2R) og Schroder (Milram) har nå stukket fra resten av utbryterne. De har kjapt fått 12 skeunder ned til Tankink (QSI), Righi (LAM) og De Groot (RAB). De to siste fra de opprinnelige utbrytergruppen er hentet inn av hovedfeltet, som også i dag kontrolleres av Credit Agricole enn så lenge.

12.40: De sju som stakk av på 20 kilometer er Dumoulin (A2R), Lang (GST), De Groot (RAB), Righi (LAM), Tankink (QSI), Auge (COF), Quinziato (LIQ) og Schroder (Milram). Har 25 sekunder ned til hovedfeltet nå. Tradisjon tro et tidlig brudd i dag igjen. 

12.33:
Dagens første 4.kategori-klatring er allerede unnagjort. I et samlet hovedfelt, kapret gårsdagens poengplukker Pineau 3 poeng, mens to andre Telecom-ryttere tar de to neste plasseringene.

Dagens første klatrepoeng:

1. Jerome Pineau (BTL) 3 poeng

2. Pierrick Fedrigo (BTL) 2 poeng

3. Anthony Geslin (BTL) 1 poeng


12.30:
Dagens etappe er i gang, rytterne har syklet gjennom den nøytrale sonen for å vinke til publikum - og vi har allerede fått et brudd!

Rytterne har syklet drøye 25 kilometer, og utbryterne har nå fått 20 sekunder ned til hovedfeltet.


Drama

Dramatikken ser foreløpig ikke ut til å ha noen ende for Thor Hushovds Tour de France.

Etter etappeseier, gul ledertrøye, skade og høy temperatur, smalt det på ny i går. Hushovd spurtet inn til en fin fjerdeplass, men ble senere flyttet ned til 149.plass og fratatt alle poengene fra etappen. Juryen mente Hushovd hadde dyttet og presset Bernhard Eisel på oppløpet, en bestemmelse som var helt uforståelig for de aller fleste eksperter.

I dag ble altså Credit Agricoles protest avvist. Og da retter Hushovd blikket framover.

Mot nok en etappe han kan vinne.

Se kart over dagens etappe her.


- Kan vinne igjen

- Etappen i dag passer Thor veldig bra, sier Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll til Dagbladet.no, rett før start på dagens etappe.

- Etappen i dag er ikke blant de aller mest fysisk krevende, og det kan derfor ligge an til en ny massespurt, tror Kvålsvoll.

Stille før stormen

Dagens etappe går fra Beauvais til Caen og er 225 kilometer lang. Som i går er det en etappe som favoriserer spurterne, med tre spurter underveis og fire kategori 4-klatringer. Mange av sammenlagtfavorittene vil nok vokte seg vel for ikke å brenne av for mye krutt; på lørdag venter en ny tempo-etappe, og fra og med onsdag smeller det med beintøffe fjell-etapper i Pyreneene.

Hushovd og resten spurt-eliten ønsker nok en massespurt, men det kan nok fort gå et brudd som på de tidligere etappene.

Følg Tour de France direkte fra klokken 12.30.

LEDERTRØYA: Tom Boonen endte som nummer to, og beholder dermed den gule trøya. Men har ennå ikke en etappesier.
<B>I TET:Rittets minstemann, Samuel Domoulin, ledet etappen i nesten 200 kilometer. Rett før mål var eventyret over.