Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd fikk maks ut av rittet

Vant som ventet den grønne trøya i Paris-Nice.

Thor Hushovd sikret seg som ventet den grønne poengtrøya i sykkelrittet Paris-Nice. Rittet ga full uttelling for nordmannen. 

- Jeg fikk absolutt maks ut av dette rittet. Med en ukes restitusjon nå så er kroppen klar for neste mål, sa han til NTB etter målgang i Nice.

Mens Hushovd holdt seg i bakgrunnen på den siste etappen, var det full krig i tet. Davide Rebellin sikret seg sammenlagtseieren med den knappeste marginen noensinne. Italieneren, som ble nummer to i fjor, var til slutt bare tre sekunder foran landsmannen Rinaldo Nocentini. Så jevnt har det aldri vært i etapperittet. 

- Jeg er veldig glad, fordi jeg har vært fornøyd med annen- og tredjeplasser i mange år nå, men aldri klart å vinne. Det var et hardt løp i dag, og jeg må takke laget mitt, sa Rebellin til rittets hjemmesider.

Rebellin spurtet inn til 16.-plass på siste etappe, fem sekunder bak vinneren Luis-Leon Sanchez fra Spania.

Ingen spenning

Men i kampen om den grønne trøya var det aldri noen spenning på den siste etappen. Thor Hushovd hadde en soleklar ledelse etter å ha kjørt et veldig bra ritt, og kunne bare kontrollere inn poengtrøya på den siste etappen. 

- Det var en hard etappe med tre-fire fjell, men jeg hang bra med og klarte tidsfristen. Jeg tok det med ro opp det siste fjellet, forklarte Crédit Agricole-rytteren.

TOK SPURTTRØYA: Thor Hushovd - her i den gule ledertrøya fra starten av etapperittet - vant som ventet den grønne trøya. Foto: AFP
TOK SPURTTRØYA: Thor Hushovd - her i den gule ledertrøya fra starten av etapperittet - vant som ventet den grønne trøya. Foto: AFP Vis mer

Grimstad-syklisten ble nummer 59 på den siste etappen, og 51 sammenlagt. Den grønne trøya vant han etter å ha skaffet seg 89 poeng. Søndagens etappevinner, Luis-Leon Sanchez, klatret til annenplass i poengkampen, men var 18 poeng bak nordmannen. 

- Hvor viktig er den grønne trøya for deg? 

- Den er ikke veldig viktig, men den er jo et pluss. Rittet sett under ett har vært veldig bra for meg, jeg fikk en seier og det var jo bra, sa Hushovd.

Søndagens 119 kilometer lange etappe hadde start og mål i Nice, og rytterne har tilbakelagt 1229,1 kilometer siden prologen i Amilly forrige søndag. Hushovd vant prologen.

Preget av bråk

Årets utgave av Paris-Nice har vært preget av bråket mellom Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og arrangøren ASO. UCI truet syklister som startet rittet med utestengelse fra internasjonale ritt. 

- Det var før rittet, så det har ikke preget meg i det hele tatt. Jeg har ikke tenkt på det, sa Hushovd om bråket mellom de mektige organisasjonene.

På rittets siste dag skjedde det nok en gang noe uvanlig da rytterne utsatte starten med tre minutter. Det ble gjort for å vise støtte til belgieren Kevin van Impe som måtte avlevere dopingkontroll mens han var i krematoriet og sørget over sin sønns død. 

- De kan jo ikke holde på slik, sa Hushovd til NTB.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media