Hushovd fortsetter i grønt

Men bare fordi Kirchen ble ny TdF-leder.

(Dagbladet.no): Thor Hushovd ble i dag passert av Kim Kirchen i spurtkonkurransen etter Tour de Frances 6. etappe, men han får likevel fortsette i den grønne trøya.

Årsaken er at Kirchen også overtok sammenlagtledelsen i dag, og dermed blir Luxembourg-rytteren å finne i gul ledertrøye under morgendagens etappe.

Dramatisk etappe-avslutning

Dette siste trøyeskiftet skjedde for øvrig ikke uten drama, for mannen som var tourleder inntil i dag, Stefan Schumacher, veltet like før mål - etter et sammenstøt med Kirchen.

Og fordi det skjedde under en klatring (andrekategori-stigning), taper tyskeren sekundene som ellers ville holdt til fortsatt Tour de France-ledelse.

Avstanden mellom ledende Kirchen og uheldige Schumacher er nå 16 sekunder.

For Hushovd er det uansett en stor fordel at Kirchen overtar den gule trøya i tillegg til den grønne, og ikke bare fordi han får fortsette i grønnfarget trøye.

- Kirchen har mål om å vinne hele Tour de France til slutt, og det er en fordel for meg. Da kan han ikke gå etter alle spurter underveis eller til slutt på flate etapper. Men faller han av i kampen om gult, kan det godt være at Kirchen satser på grønt i stedet, sier Grimstad-rytteren etter målgang.

Hushovd fortsetter i grønt

Han utpekte i går nettopp Kirchen til sin tøffeste konkurrent i kampen om den grønne trøya. I øyeblikket har Hushovd (88 poeng) ni poeng å hente inn på Kirchen (97).

Spåmannen Arvesen

Hushovd kom i mål omtrent samtidig med Kurt Asle Arvesen, om lag 18 minutter etter vinneren Riccardo Ricco.

Arvesen gjorde seg for øvrig bemerket som spåmann i dag.

Før start sa han til Dagbladet.no (se video til høyre) at «mellomryttere», som Sylvain Chavanel, kunne prøve seg på brudd - noe som skjedde.

Samtidig spådde han at Thor Hushovd sto i fare for å miste den grønne trøya til Kim Kirchen - noe som også skjedde.

For øvrig hadde han følgende å si til TV 2 etter dagens etappe:

- I dag var det skikkelig varmt, og jeg hadde råtne bein.

FORTSATT I GRØNT: Idet Thor Hushovd passerte mål, ble den grønne poengtrøya delt ut til Kim Kirchen. Men fordi han også sikret seg gul trøye i dag, får andremann Hushovd fortsette i grønt. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
FORTSATT I GRØNT: Idet Thor Hushovd passerte mål, ble den grønne poengtrøya delt ut til Kim Kirchen. Men fordi han også sikret seg gul trøye i dag, får andremann Hushovd fortsette i grønt. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Så får vi bare vente og se hva som skjer i morgen.

\';?>

FORTVILET: Stefan Schumacher hang med hodet etter at han mistet den gule ledertrøya - fordi han krasjet like før mål.