Hushovd frakjørt i Polen rundt

Diego Ulissi vant den første etappen.

LANGT BAK: Thor Hushovd, her fra NM i juni, havnet på en 122.-plass på den første etappen av Polen rundt lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
LANGT BAK: Thor Hushovd, her fra NM i juni, havnet på en 122.-plass på den første etappen av Polen rundt lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB ScanpixVis mer

Det ble en røff åpning i etapperittet Polen rundt lørdag. Thor Hushovd hang ikke med til avslutningen, hvor Diego Ulissi sikret seg seieren.

Hushovd var skuffet etter at han ble vraket fra BMCs lag til Tour de France i juli. Han besvarte det med å vinne en etappe i Østerrike rundt. Lørdag stilte han til start på den italienske åpningen av Polen rundt, men når vinneren skulle kåres var det ingen nordmann å se.

Den nederlandske Orica-rytteren Pieter Weening så lenge ut til å ha skaffet seg en god nok luke til en gruppe på 14 ryttere. Likevel ble han tatt igjen og Lampres Diego Ulissi sikret seg etappeseieren.

Hushovd tapte mye i løpet av den 184,5 kilometer lange etappen. Han kom i mål på 122.-plass, over 35 minutter bak Ulissi.

Danske Chris Anker Sørensen (Saxo-Tinkoff) la seg som nummer to i sammendraget bak Ulissi, ettersom han sikret seg ti bonussekunder på lørdagens etappe.

(NTB)