GULT VAR KULT: Thor Hushovd hadde den gule ledertrøya i en hel uke i årets Tour de France, og i tillegg vant han to enkeltetapper. Nå nominerer vi ham til Folkets idrettspris. Foto: Thomas Rasmus Skaug
GULT VAR KULT: Thor Hushovd hadde den gule ledertrøya i en hel uke i årets Tour de France, og i tillegg vant han to enkeltetapper. Nå nominerer vi ham til Folkets idrettspris. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Hushovd frykter BMC-sjokk

Trener ekstra for å komme i form til treningssamling.

• Stem nederst i saken, og du kan bli en av 12 vinnere som får tilsendt gavekort fra XXL til en verdi av 200 kroner.

(Dagbladet): Thor Hushovd (33) er en av Dagbladets 12 kandidater til Folkets idrettspris, som du nå kan stemme på.

Denne sesongen klarte ikke oksen fra Grimstad å følge opp VM-gullet fra i fjor, men gjennomførte sin beste Tour de France noensinne. 33-åringen vant to etappeseiere og var innehaver av den gule ledertrøya i en hel uke.

Sørlendingen må riktignok belage seg på store endringer før 2012-sesongen - og det har han allerede tatt konsekvensen av.

Hushovd var den største stjernen i Garmin-Cervélo, men i sitt nye lag, BMC, er han bare en av flere superstjerner.

Hushovd frykter BMC-sjokk

Australske Cadel Evans, som vant årets Tour er en åpenbar stjerne. Det belgiske hurtigtoget Philippe Gilbert er en annen.

Unngår snøkaos
Hushovds trener Atle Kvålsvoll forteller at eleven har forandret litt på grunntreningsopplegget denne vinteren for å være best mulig forberedt til BMC-lagets første treningssamling, som er i Calpe, like ved Benidorm i Sørøst-Spania, 5-16. desember.

- I stedet for å være i Norge, tar Thor to ekstra uker på raceren hjemme i Monaco, og det er to grunner til det: At han får bedre kvalitet på sykkeltreningen siden han slipper snøslafset hjemme, og at han ønsker å være godt forberedt til samlingen med laget i Spania, sier Kvålsvoll til Dagbladet.

To ekstra uker på sykkelen betyr 170-180 mil ekstra i beina. Hushovd kommer dermed til å stille langt bedre forberedt når han møter Evans, Gilbert og de andre stjernene i Spania.

- Det blir noen tøffe uker der nede, så jeg tror det er et smart valg å forberede seg litt, sier Kvålsvoll.

Tenker utvikling
2012 blir uansett et svært spennende år for 2010-verdensmesteren. Han satser som vanlig mot vårklassikerne - med Paris-Roubaix i spissen - og til sommeren kommer Tour de France, London-OL og VM i Nederland på løpende bånd.

Selv om Hushovd kanskje må ta i et tak som hjelperytter for både Evans og Gilbert, er Kvålsvoll glad for at eleven har valgt å sykle for et stort lag.

- Istedenfor for å kjøre «safe», og sykle som kaptein for et mindre lag, ønsker han å utvikle seg. Det liker jeg, sier Kvålsvoll.

Her er kandidatene til Folkets Idrettspris i 2011: