Hushovd går for etappeseier i Australia

McEwen vant første spurt.

(Dagbladet.no:) I dag plasserte Thor Hushovd baken på sykkelsetet i den første konkurransen denne sesongen.

Under prologen til etapperittet Jacob\'s Creek Tour Down Under i Australia var det hjemmefavoritten Robbie McEwen som tok første stikk.

Han brukte en drøy time på de 50 kilometerne, og vant massespurten. Ifølge arrangøren vil det ikke bli laget fullstendig resultatliste utover de 20 første i mål, og Hushovd er ikke blant dem.

Det har heller ikke så mye å si, siden prologen ikke vil telle i sammendraget. Men for McEwen var det nok viktig å vise styrke på hjemmebane.

- Jeg følte meg sterk og solid, men valgte å hjelpe lagkameraten Mark Renshaw siden han kjører på hjemmebane. Det er greit å hjelpe til her nå siden jeg trenger mer hjelp senere i sesongen. Det var uansett en bra start og målet er fortsatt en etappeseier senere i uka, sier Hushovd til Syklingens Verden.

Bedre oksygenopptak

Thor startet grunntreningen første uka i november. I desember la han inn en to ukers periode på sykkel «hjemme» i Frankrike. Forberedelsene har gått etter planen og treningsmengdene er økt fra foregående år. Det har blitt mest sykkeltrening ispedd en skiperiode på Hovden i julen.

Testing i Frankrike under Credit Agricoles samling i desember viste at kraften i tråkket og oksygenopptaket er utviklet ytterligere i forhold til samme periode i fjor, ifølge personlig trener Atle Kvålsvoll.

Lagkamerat i Credit Agricole Mads Kaggestad deltar også i Australia Rundt.

RASKEST: Robbie McEwen skaffet seg spurtselvtillit på hjemmebane. Thor Hushovd til høyre på bildet, som er fra fjorårets Tour de France.