Hushovd går for OL-medalje

Proffsyklist Thor Hushovd har målene for neste år klare.

OL-medalje og ny etappeseier i Tour de France er hovedingrediensene. I tillegg er tiden inne for Credit Agricole-proffen å kjempe helt i toppen om den grønne poengtrøya i det prestisjefulle franske etapperittet. Det betyr at han må utfordre spurtkanoner som Alessandro Petacchi, Erik Zabel og Robbie McEwen.

- Disse ambisiøse målene bør være innenfor rekkevidde. Jeg velger å satse høyt og vet hva jeg en dag kan klare, sier Thor Hushovd.

Ifølge Syklingens Verden er det også et mål å kjempe om en topplassering i et verdenscupritt. Klassikerne Milan - San Remo, Flandern Rundt og Paris - Roubaix er styrkeprøver som passer nordmannen bra.

- Aldri har jeg syklet så mye før jul som i år, og jeg har nok heller aldri vært i bedre fysisk form på denne tiden. Mine maks-tester gjort i Paris 12. desember viste at jeg dro mer watt og hadde høyere oksygenopptak enn normalt. Det er oppløftende og motiverende, sier 25-åringen.

Hushovd vant karrierens første og hittil eneste etappeseier i Tour de France 26. juli 2002. Dag Otto Lauritzen er eneste nordmann som har greid det tidligere.

(NTB)

ALDRI VÆRT BEDRE:</B> Thor Hushovd har testresultater som gir selvtillit foran neste sesong.