Hushovd gir opp den grønne trøya

- Bittert, men Cavendish er tøff, sier Thor.

HVOR ER DU? Mark Cavendish spurtslo Thor Hushovd i kampen om åttendeplassen på dagens etappe, og tok nye poeng i kampen om den grønne trøya. Foto: SCANPIX/AP/Laurent Rebours
HVOR ER DU? Mark Cavendish spurtslo Thor Hushovd i kampen om åttendeplassen på dagens etappe, og tok nye poeng i kampen om den grønne trøya. Foto: SCANPIX/AP/Laurent ReboursVis mer

VITTEL/OSLO (Dagbladet.no): En skuffet Thor Hushovd måtte nok en gang innse at Mark Cavendish ble for sterk, da hovedfeltet spurtet om poeng bak Nicki Sørensen og de seks andre utbryterne på dagens etappe i Tour de France.

- Nå er det bare å spare krefter, glemme den grønne trøyen og prøve å vinne i Paris, sa nordmannen etter målgang, og overfor Dagbladet gjentar han at han ser det store målet som så godt som tapt.

- Er det veldig bittert å gi opp den grønne trøya?

- Ja, det er det selvfølgelig. Men når man kommer over en rytter som Cavendish, så er det tøft, sier Hushovd.

- Hvordan var det å spurte for 8.-plassen?

- Det var gøy at vi klarte å dra og viste at vi var sterke. Det er viktig for oss. Det var en tøff dag, det var veldig varmt og det gikk ekstremt fort de første 90 kilometerne, sier han.

Møte om opptrekket
For om han kan ta med seg noe positivt fra dagens etappe, så er det at Cervelo-toget for første gang i årets Tour liknet på et tog de siste kilometrene.

I motsetning til i går, for eksempel.

- Vi har selvsagt snakket igjennom det. Det må vi gjøre og vi gjorde det i går. Vi prøvde å vise at vi er sterke nok i dag, det viste vi også, sier Hushovd til Dagbladet.

- Hva med etappen i morgen?

- Den er beinhard og ganske lang — de melder veldig varmt vær. Vi får se litt, vi får hjelpe Carlos og spare litt på kreftene, sier Grimstad-rytteren.

Taktikk?
Om det er utmattethet, akutt skuffelse eller rett og slett taktiske grunner som gjør at Hushovd snakker om poengmulighetene på denne måten, er vanskelig å bedømme.

Men det er ingen tvil om at Cervelo-rytteren har latt seg provosere over at Columbia-laget hele tiden har uttalt at de ikke satser på den grønne trøya.

- Jeg synes det er smålig slik Columbia holder på, sa Hushovd til Dagbladet etter tirsdagens etappe.