Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd gir profflaget sitt 50 prosents sjanse

Tida i ferd med å renne ut for satsing mot 2017.

HAR HALVPARTEN: Thor Hushovd jobber fortsatt for å få i havn det norske profflaget sitt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HAR HALVPARTEN: Thor Hushovd jobber fortsatt for å få i havn det norske profflaget sitt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Thor Hushovd har fått på plass 50 millioner kroner til satsingen på et norsk WorldTour-lag, melder TV 2.

Det er rundt halvparten av summen grimstadoksen trenger til å realisere planen om å starte det første norske profflaget i sykkelsporten.

- Jeg føler jeg har vært veldig nærme. Jeg kan si at på en skala fra en til ti, har jeg vært på en åtter, kommenterer Hushovd overfor TV-kanalen.

50/50-mulighet - Nå er det mer som «fifty-fifty» om det blir et lag eller ei for 2017. Men det kommer også år etter det, fortsetter han.

• Les mer: Hushovd gir ikke opp

Hushovd sier han har et par selskaper med seg som har sagt de vil være med på satsingen.

38-åringen påpeker at bidragene fra disse selskapene er betydelige, men ikke nok til å fastslå at drømmen om et profflag på øverste nivå blir virkelighet.

• Les mer: Fortsatt sponsortørke for Hushovds prosjekt

Annen løsning? Fra før har Hushovd sagt at fristen for å få pengene til satsingen på plass er i slutten av mars.

Dersom det ikke går i boks, velger mulignes den tidligere verdensmesteren å utsette oppstarten av det nye laget til 2018.

Jean-Étienne Amaury hos Tour de France-arrangøren ASO har tidligere anbefalt å satse mot nivå to i proffsyklingen, det prokontinentale nivået, hvis Hushovds konsept ikke skaffer nok penger til WorldTour-satsing.

 - Man trenger litt tid på å få til noe slikt. Kanskje er det lurt å starte opp på kontinentalnivået, og deretter sikte mot WorldTouren. Om det er mulig å gjøre i løpet av ett år? Det høres lite ut, men man er også nødt til å sette seg høye mål for å stikke seg litt ut, sa Amaury til procycling.no i vinter.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Hele Norges coronakart