Hushovd glad han slippper Tour de France-slitet

Har fordøyd skuffelsen over å bli vraket.

GLAD HAN SLIPPER BLODSLIT: Thor Hushovd kjemper seg opp en bakke på den 16.etappen av Tour de France i 2010. Nå er han glad for at han slipper å slite seg gjennom Touren. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
GLAD HAN SLIPPER BLODSLIT: Thor Hushovd kjemper seg opp en bakke på den 16.etappen av Tour de France i 2010. Nå er han glad for at han slipper å slite seg gjennom Touren. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTUREVis mer

VAISON-LA-ROMAINE (Dagbladet): Skuffelsen var enorm da Thor Hushovd ble vraket fra BMC-laget til årets jubileumsutgave av Tour de France. Når han nå har fått fordøyd skuffelsen, sett Tour de France fra sidelinja, og samtidig sett sine egne lagkamerater svikte totalt i touren er han bare glad for å slippe unna.

- Det er alltid mer gøy å være med på et vinnerlag enn når det butter litt imot, så sånn sett er det annerledes enn om de hadde sittet med den gule trøya, sier Hushovd til Dagbladet fra en stol i skyggen på restaurant «Le Moulin à Huile» i Vaison-la-Romaine.

- Nå er jeg mentalt innstilt på at jeg er glad for å ikke være med.

I form
Hushovd svarte på Tour-vrakingen med å vinne NM på hjemmebane, og har fulgt opp med en etappeseier i Østerrike Rundt mens Tour de France har pågått. Thor føler han allerede er i gang med å bevise at han fortsatt duger på sykkelsetet.

Og formen er såpass at han tror han kunne vært med på å prege årets Tour de France også.

- Jeg har vært og er i god form, så jeg kunne gjort noe i Tour de France også, slår Hushovd fast, men innrømmer at usikkerheten rundt hvordan kroppen og prestasjonene hans ville vært over tre lange uker var det som bikket avgjørelsen mot ham for BMC-sjefene.

Og det var Hushovd ærlig på selv, også i forkant av vrakingen. Sett i ettertid er han mer overrasket over lagkameratenes gedigne formsvikt i Touren.

- Alle hadde jo forventet mer av de rytterne enn det de har fått vist. Så ja, jeg er overrasket, alle er jo det.

- Betyr det at uttaket var feil, og at du burde vært med her likevel?

- Nei, det vil jeg ikke si. Rytterne har jo ikke prestert på det nivået de burde. Spesielt ikke Cadel Evans og Tejay van Garderen, men jeg hadde ikke utgjort noen forskjell for BMC her uansett. Jeg kunne ikke dytta Cadel eller van Garderen opp fjellene, de hadde falt av uansett, sier Hushovd til Dagbladet.

Kjente på følelsen
I går var Hushovd tilstede i Frankrike for å presentere Arctic Tour of Norway til den internasjonale sykkelpressen. Idet han kjørte forbi startstedet for dagens Tour-etappe merket han likevel savnet av verdens største sykkelritt.

- Jeg følte litt på det når jeg kjørte forbi, for jeg vet jo akkurat hva slags følelse syklistene sitter med. Den sitter jo dypt inne i magen på meg. Men akkurat nå er jeg glad at jeg kan være litt mer avslappa.