Hushovd glad han slippper Tour de France-slitet

Har fordøyd skuffelsen over å bli vraket.

GLAD HAN SLIPPER BLODSLIT: Thor Hushovd kjemper seg opp en bakke på den 16.etappen av Tour de France i 2010. Nå er han glad for at han slipper å slite seg gjennom Touren. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
GLAD HAN SLIPPER BLODSLIT: Thor Hushovd kjemper seg opp en bakke på den 16.etappen av Tour de France i 2010. Nå er han glad for at han slipper å slite seg gjennom Touren. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAISON-LA-ROMAINE (Dagbladet): Skuffelsen var enorm da Thor Hushovd ble vraket fra BMC-laget til årets jubileumsutgave av Tour de France. Når han nå har fått fordøyd skuffelsen, sett Tour de France fra sidelinja, og samtidig sett sine egne lagkamerater svikte totalt i touren er han bare glad for å slippe unna.

- Det er alltid mer gøy å være med på et vinnerlag enn når det butter litt imot, så sånn sett er det annerledes enn om de hadde sittet med den gule trøya, sier Hushovd til Dagbladet fra en stol i skyggen på restaurant «Le Moulin à Huile» i Vaison-la-Romaine.

- Nå er jeg mentalt innstilt på at jeg er glad for å ikke være med.

I form Hushovd svarte på Tour-vrakingen med å vinne NM på hjemmebane, og har fulgt opp med en etappeseier i Østerrike Rundt mens Tour de France har pågått. Thor føler han allerede er i gang med å bevise at han fortsatt duger på sykkelsetet.

Og formen er såpass at han tror han kunne vært med på å prege årets Tour de France også.

- Jeg har vært og er i god form, så jeg kunne gjort noe i Tour de France også, slår Hushovd fast, men innrømmer at usikkerheten rundt hvordan kroppen og prestasjonene hans ville vært over tre lange uker var det som bikket avgjørelsen mot ham for BMC-sjefene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer