Hushovd håpet på hjertefeil

«Oksen fra Grimstad» Ville ikke bli proffsyklist.

HJERTEFEIL: Thor Hushovd ville ikke bli proffsyklist. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HJERTEFEIL: Thor Hushovd ville ikke bli proffsyklist. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

- Da jeg skulle på hjertekontroll og var i ferd med å signere for Crédit Agricole, håpet jeg det var noe feil med hjertet. Noe galt som gjorde at jeg ikke kunne få lisens og måtte reise hjem igjen.

Det skriver Hushovd i biografien, Thor, ført i pennen av Jostein Ravnåsen.

Boken ble publisert torsdag, men har allerede skapt store overskrifter for Hushovds kunnskap om Lance Armstrongs dopingbruk.

Les mer: - Alle dopet seg. Vi gjorde det alle sammen

Hushovd syklet i Ringerike sykkelklubb mens profftilbudene begynte å strømme inn, men han var motvillig til å ta steget ut i proffenes rekker.

- Det var ikke proffdrømmen som drev meg. Det var ikke det som var min motivasjon for å konkurrere på sykkel. Jeg ville bare bli god. Jeg ville bli best. Vinne sykkelløp og ha det gøy sammen med kameratene mine i Ringerike, skriver Hushovd.

- Ikke like gøy
Han skriver det umulig kunne være like gøy å være sammen med fransk- menn, belgiere og italienere som proff.

- Ukjente mennesker, fremmed språk og mange barrierer som måtte brytes. Alt dette skremte meg. For meg var dette ikke det som var idrett og glede akkurat der og da. Jeg gruet meg rett og slett til å bli proff, skriver Hushovd og trekker frem hjertekontrollen.

Hjertefeil
Boken teller 514 sider, et fyldig bevis på at karrieren trolig ble bedre enn Hushovd selv fryktet da han var til helsesjekk.

- Etter hvert som tiden gikk, ble tanken om å bli proff mindre og mindre skremmende. De gode resultatene, og ikke minst interessen fra Crédit Agricole og sjefen Legeay, gjorde at jeg etter hvert ombestemte meg. Jeg ble eldre og tryggere på meg selv, skriver tidenes norske syklist.

Like etter signerte han en toårig kontrakt med Crédit Agricole med en årslønn på 600 000.

- Det var mye penger for en 21-åring, og jeg må ha tjent like mye som mamma og pappa gjor- de til sammen den gangen.