SYKKELSTJERNE: Hushovd triller over linja i Melbourne, og strekker armene mot himmelen som verdensmester. Foto: Scanpix
SYKKELSTJERNE: Hushovd triller over linja i Melbourne, og strekker armene mot himmelen som verdensmester. Foto: Scanpix Vis mer

Hushovd har aldri vært større enn nå

Pepres med henvendelser fra media, sponsorer og fans etter VM-triumfen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sportsprestasjoner beskrives ofte i øyeblikk:

Matchvinnerheadingen, staven som brakk eller i dette tilfellet — nordmannen som trillet først over mål under verdensmesterskapet i gigantidretten sykkel.

Thor Hushovd gikk fra superstjerne til megastjerne på noen brøkdeler av et sekund under det 263 kilometer lang VM-landeveisrittet søndag 3. oktober 2010.

VERDENSMESTER:  Thor Hushovd (32) i regnbuetrøya, som er beviset på at han er regjerende verdensmester. Sørlendingen får daglig henvendelser fra media og andre. Foto: Scanpix
VERDENSMESTER: Thor Hushovd (32) i regnbuetrøya, som er beviset på at han er regjerende verdensmester. Sørlendingen får daglig henvendelser fra media og andre. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg tror ikke det helt har gått opp for meg, sa han mens blitzlampene og mikrofonene slåss om oppmerksomheten hans i målområdet der «down under», i Melbourne Australia.

Melding fra kongen
Kong Harald skrev gratulasjonsmelding, amerikanerne kalte han for «The Norwegian God of Thunder» — som det skulle vært den største selvfølge — og vi her hjemme forsto at sykkelinteressen i Norge er kommet for å bli.

Hushovd befinner seg nå på Cayman-øyene med Garmin-Cervélo-laget, men 32-åringens trener, Atle Kvålsvoll, forteller at henvendelsene er flere enn noen gang tidligere.

- Det har vært mye oppmerksomhet etter VM-triumfen. Det var selvfølgelig mest rett etterpå, men det er fortsatt jevn pågang, sier Kvålsvoll til Dagbladet.

MYE Å HOLDE STYR PÅ:  Hushovds trener Atle Kvålsvoll får stadig henvendelser og spørsmål om sørlendingen vil stille opp på ting. Foto: Scanpix
MYE Å HOLDE STYR PÅ: Hushovds trener Atle Kvålsvoll får stadig henvendelser og spørsmål om sørlendingen vil stille opp på ting. Foto: Scanpix Vis mer

Treneren forteller at han blir kontaktet av alt fra bedrifter som ønsker at Hushovd skal holde foredrag, til medier fra hele verden.

- Det kommer intervjuforespørsler fra media hver eneste dag. De fleste fra internasjonal presse tar kontakt med laget, men jeg kontaktes hyppig av norske medier, forteller Kvålsvoll.

Klassikerne viktigst
Thor Hushovd har lovet å bruke beviset på at han er verdensmester, nemlig regnbuetrøya, mest mulig fram mot VM i København til høsten.

Men Kvålsvoll understreker at han ikke vil delta i flere ritt enn normalt i 2011.

- Vi holder på å spikre sesongplanen nå, og som vanlig de siste åra blir vårklassikerne veldig viktig for Thor, sier han.

- Er målet å fortsette å kunne henge med i tøffere etapper enn bare de rene spurtetappene?

- Ja, definitivt. Thor skal kjøre en del trening på bakker og bakkeavslutninger. Vi kommer til å gå litt bort fra den reine spurttreninga, sier trener Kvålsvoll.

Tidligere vinnere av Folkets Idrettspris:

1990: Johann Olav Koss
1991: Johann Olav Koss
1992: Vegard Ulvang
1993: Drillos
1994: Johann Olav Koss
1995: Bjørn Dæhlie
1996: Vebjørn Rodal
1997: Rosenborg
1998: Drillos
1999: Håndballjentene
2000: Knut Holmann
2001: John Arne Riise
2002: Petter Solberg
2003: Petter Solberg
2004: Andreas Thorkildsen
2005: Thor Hushovd
2006: Ole Einar Bjørndalen
2007: Aksel Lund Svindal
2008: Håndballjentene
2009:  Magnus Carlsen

Tidligere denne uka ble det kjent at Hushovd skal lære noen grep av klassiskspesialisten Philippe Gilbert (28).

Duoen skal trene sammen i området rundt Monaco, der begge har bosatt seg. Hushovd sesongåpner trolig i Qatar (6. februar) eller Oman (15. februar). Det blir også debuten som Garmin-Cervélo-syklist.

Thor Hushovd

Født: 18. januar 1978.
Bosted: Monaco.
Sivil status: Gift med Susanne, ett barn.
Yrke: Syklist.
Nominert for: Verdensmester på sykkel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer