SYKKELSTJERNE: Hushovd triller over linja i Melbourne, og strekker armene mot himmelen som verdensmester. Foto: Scanpix
SYKKELSTJERNE: Hushovd triller over linja i Melbourne, og strekker armene mot himmelen som verdensmester. Foto: ScanpixVis mer

Hushovd har aldri vært større enn nå

Pepres med henvendelser fra media, sponsorer og fans etter VM-triumfen.

Sportsprestasjoner beskrives ofte i øyeblikk:

Matchvinnerheadingen, staven som brakk eller i dette tilfellet — nordmannen som trillet først over mål under verdensmesterskapet i gigantidretten sykkel.

Thor Hushovd gikk fra superstjerne til megastjerne på noen brøkdeler av et sekund under det 263 kilometer lang VM-landeveisrittet søndag 3. oktober 2010.

VERDENSMESTER:  Thor Hushovd (32) i regnbuetrøya, som er beviset på at han er regjerende verdensmester. Sørlendingen får daglig henvendelser fra media og andre. Foto: Scanpix
VERDENSMESTER: Thor Hushovd (32) i regnbuetrøya, som er beviset på at han er regjerende verdensmester. Sørlendingen får daglig henvendelser fra media og andre. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg tror ikke det helt har gått opp for meg, sa han mens blitzlampene og mikrofonene slåss om oppmerksomheten hans i målområdet der «down under», i Melbourne Australia.

Melding fra kongen
Kong Harald skrev gratulasjonsmelding, amerikanerne kalte han for «The Norwegian God of Thunder» — som det skulle vært den største selvfølge — og vi her hjemme forsto at sykkelinteressen i Norge er kommet for å bli.

Hushovd befinner seg nå på Cayman-øyene med Garmin-Cervélo-laget, men 32-åringens trener, Atle Kvålsvoll, forteller at henvendelsene er flere enn noen gang tidligere.

- Det har vært mye oppmerksomhet etter VM-triumfen. Det var selvfølgelig mest rett etterpå, men det er fortsatt jevn pågang, sier Kvålsvoll til Dagbladet.

MYE Å HOLDE STYR PÅ:  Hushovds trener Atle Kvålsvoll får stadig henvendelser og spørsmål om sørlendingen vil stille opp på ting. Foto: Scanpix
MYE Å HOLDE STYR PÅ: Hushovds trener Atle Kvålsvoll får stadig henvendelser og spørsmål om sørlendingen vil stille opp på ting. Foto: Scanpix Vis mer

Treneren forteller at han blir kontaktet av alt fra bedrifter som ønsker at Hushovd skal holde foredrag, til medier fra hele verden.

- Det kommer intervjuforespørsler fra media hver eneste dag. De fleste fra internasjonal presse tar kontakt med laget, men jeg kontaktes hyppig av norske medier, forteller Kvålsvoll.

Klassikerne viktigst
Thor Hushovd har lovet å bruke beviset på at han er verdensmester, nemlig regnbuetrøya, mest mulig fram mot VM i København til høsten.

Men Kvålsvoll understreker at han ikke vil delta i flere ritt enn normalt i 2011.

- Vi holder på å spikre sesongplanen nå, og som vanlig de siste åra blir vårklassikerne veldig viktig for Thor, sier han.

- Er målet å fortsette å kunne henge med i tøffere etapper enn bare de rene spurtetappene?

- Ja, definitivt. Thor skal kjøre en del trening på bakker og bakkeavslutninger. Vi kommer til å gå litt bort fra den reine spurttreninga, sier trener Kvålsvoll.

Tidligere denne uka ble det kjent at Hushovd skal lære noen grep av klassiskspesialisten Philippe Gilbert (28).

Duoen skal trene sammen i området rundt Monaco, der begge har bosatt seg. Hushovd sesongåpner trolig i Qatar (6. februar) eller Oman (15. februar). Det blir også debuten som Garmin-Cervélo-syklist.