Hushovd håver inn millioner på poengtrøya

Lukrative startbonuser i vente.

LUKRATIVT BLODSLIT: Thor Hushovd kunne feire tre uker med blodslit i Tour de France med grønn poengtrøye. Det er en triumf som sikrer nordmannen millioninntekter.Foto: SCANPIX/REUTERS/Charles Platiau
LUKRATIVT BLODSLIT: Thor Hushovd kunne feire tre uker med blodslit i Tour de France med grønn poengtrøye. Det er en triumf som sikrer nordmannen millioninntekter.Foto: SCANPIX/REUTERS/Charles Platiau Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ære og berømmelse er én ting. Med sin annen grønne Tour de France-poengtrøye i boks, vil Thor Hushovd (31) håve inn millioner på lukrative startbonuser ved å sykle noen få gateritt på kontinentet.

Markedsverdien til nordmannen spratt ytterligere i været da han søndag spurtet til sjetteplass på siste etappe og sikret den grønne poengtrøyen i det franske treukersrittet. En kort europaturné de kommende ukene vil gi Thor Hushovd et sjusifret beløp bare i startpenger.

I tillegg kommer premiepenger.

- Jeg reiser til Belgia, Nederland og Frankrike for å sykle fire kriteriumsritt (gateritt). Så skal jeg hjem til kone og barn. Jeg gleder meg til å komme hjem nå, sa Hushovd til NTB etter karrierens tredje podiumsbesøk på Champs-Élysées.

Han vant poengtrøyen også i 2005, og året etter vant han Tourens mest prestisjefylte etappe.Det er ikke uten grunn han velger å utsette hjemreisen til kona Susanne og datteren Isabell, som ikke feiret familiefarens triumf på plass i Paris søndag. Etter det NTB erfarer vil Thor Hushovd få 25.000 euro (cirka 225.000 kroner) for å starte i hvert av kriteriumsrittene. Det tilsvarer fire ganger så mange penger som mindre meritterte ryttere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer