Hushovd hektet av hovedfeltet igjen

For tredje gang i Critérium du Dauphiné.

HEKTET AV: Thor Hushovd sliter med formen under etapperinnet i Frankrike. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
HEKTET AV: Thor Hushovd sliter med formen under etapperinnet i Frankrike. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpixVis mer

Thor Hushovd (35) sliter hardt med å finne formen. Under fredagens 6. etappe av Critérium du Dauphiné ble han hektet av hovedfeltet da det gjensto 26 kilometer.

Hushovd opplevde det samme både på 1.- og 2. etappe.

- En gjennomsnittshastighet på 52 km/t den første timen gjorde at det ble en tøff dag for alle. Laget forsøkte så godt det kunne å holde Thor Hushovd i hovedfeltet, men det ble vanskelig for ham og andre sprintere som Bouhanni, Gavazzi og Meersman, forklarte assisterende sportsdirektør i BMC-laget, Yvon Ledanois.

Fredagens 143 kilometer lange etappe endte i det kjente vintersportsstedet og den gamle OL-byen Grenoble, og Edvald Boasson Hagen kom i mål 46 sekunder bak vinneren som bestemann i spurten blant dem som satt i hovedfeltet.

Fire ryttere stakk ifra underveis, og best av de fire ble franskmannen Thomas Voeckler. Det var Voecklers første seier siden han vant i Tour de France i 2012. Det var også Voecklers aller første etappeseier i Criterium du Dauphine.

Jose Herrada, Kevin Seeldrayers og Egor Sillin ble nummer to, tre og fire.

Vegard Stake Laengen kom inn 13.39 minutter bak Voeckler og ble nummer 119.

Boasson Hagens lagkamerat, Chris Froome, kom trygt inn med hovedfeltet og beholdt den gule ledertrøya og sammenlagtledelsen.

Boasson Hagen er beste nordmann i sammendraget. Han er 9.45 minutter bak Froome

(NTB)