Hushovd-hjelp til ingen nytte

Cervélo-Bos sjanseløs da Hutarovitsj slo knockout på Cavendish og Petacchi.

HJELPERYTTER: Thor Hushovd forsøkte å gjøre en hjelperytterjobb for lagkamerat Theo Boss, men nederlenderen havnet likevel bak nordmannen på dagens etappe i Spania Rundt.Foto: Kyrre Lien / Scanpix
HJELPERYTTER: Thor Hushovd forsøkte å gjøre en hjelperytterjobb for lagkamerat Theo Boss, men nederlenderen havnet likevel bak nordmannen på dagens etappe i Spania Rundt.Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

|||Hjelperytter Thor Hushovd (32) gjorde jobben, men Cervélo-spurter Theo Bos (27) feilet da hviterusseren Jevgenij Hutarovitsj (26) vant første massespurt i Vuelta a España.

Før starten lørdag gjorde Hushovd det klart at han ikke aktet å svi av altfor mye krutt i det som skal være oppkjøring til VM. Om formen tilsier det senere i rittet, vil Hushovd forsøke å sikre sin tredje etappeseier i Vueltaen på en litt mer kupert etappe.

En slik mulighet byr seg for eksempel kommende torsdag.

- Rittet skal i første rekke være som oppkjøring til VM å regne. Det koster mye både mentalt og fysisk å være med helt framme i samtlige spurter. Derfor bestemte Thor seg tidligere for å holde litt igjen i starten og heller kjøre som støtte for Theo Bos, sier trener Atle Kvålsvoll til NTB.

Elendig dag
Nordmannen tråkket inn til 32.-plass på det som ble en elendig Cervélo-dag. Bos fikk problemer mot slutten og endte langt bak i feltet.

Hushovd ble faktisk beste Cervélo-rytter.

Også Lars Petter Nordhaug (26) syklet inn sammen med hovedfeltet etter en brennhet dag på sykkelsetet.

Francaise des Jeux-rytter Hutarovitsj kom i rakettfart de siste meterne og satte overraskende spurtkanonene Mark Cavendish, Tyler Farrar og Alessandro Petacchi på plass på annen etappe.

Hviterusseren har som best en tredjeplass bak Cavendish og Farrar å se tilbake på fra fjorårets Tour de France. Seieren er den første hviterussiske i rittet noensinne.

Den tredje
Kun hviterusserne Vasil Kiryienka (2 etapper) og Kanstantsin Sivtsov, begge i Giro d''Italia 2008, hadde fra før vunnet Grand Tour-etapper.

Hutarovitsj vant i starten av august tredje etappe i Tour de Pologne, men det rittet gikk uten de råeste spurtkanonene på start.

Cavendish beholdt den røde ledertrøyen etter at laget hans vant lagtempoetappen som åpnet årets spanske rundtur på sykkel.

Etappen gikk over 173 kilometer fra Alcala de Guadaira til Marbella.

Mandagens fjelletappe byr på to tøffe stigninger og 156 kilometer.

(NTB)