Hushovd: Idag må jeg passe klokka

Thor Hushovd kaller gårsdagen perfekt. Nå venter sykkelsesongens tøffeste økt, og Thor forventer mannefall.

For dagens etappe er ikke av det flate slaget. At snittemperaturen langs strekninga er over 30 grader, gjør det ikke noe lettere å være Tour-deltaker.

-  Det er nok en av de aller, aller hardeste dagene i løpet av året. Mange kan komme til å slite med å klare tidsgrensa, sier Hushovd til Dagbladet.

Passe klokka

-  Hva med deg selv?

-  Tror det skal gå fint. Jeg føler meg i veldig bra slag, men jeg satser på å legge meg i den nest bakerste gruppettoen - ikke den bakerste, som i dag. Dessuten gjelder det å passe på klokka, sier Hushovd.

Tidsgrensa avhenger av tida etappevinneren når da han passerer målstreken. Ingen utøvere kan komme lenger bak enn en viss prosentandel av etappevinnerens registrerte tid. Hvor mange prosent beregnes ut fra gjennomsnittlig hastighet, samt etappens vanskelighetsgrad.

Halvtime bak

I går havnet Hushovd over ei halvtime bak vinneren i mål, men det var aldri fare på ferde med tanke på tidsgrensa.

Han tapte heller ikke poeng til de australske spurtrivalene Stuart O\'Grady og Robbie McEwen.

Sitte på hjulet hans

-  Det var en perfekt dag for min del. Kroppen kjentes bra, og varmen var ikke noe problem. Og hadde jeg måttet spurte om de tidlige poengene, tror jeg det skulle gått bra, sier han, og forklarer at forkjølelsen begynner å gå over.

-  Men jeg gleder meg vanvittig til hviledagen.

-  Stuart O\'Grady sier til australske medier at han skal kjøre aggressivt den siste uka for å prøve å ta den grønne trøya?

-  Ja vel. Da får jeg bare sitte på hjulet hans, da.