Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd imponerte

Men nordmannen var sjanseløs mot vinneren Bradley McGee.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thor Hushovd åpnet Tour de France sterkt med 18. plass på prologen lørdag.

Australieren McGee syklet de 6,5 kilometerne i Paris på 7.26 minutter. Han slo briten David Millar i Cofidis med åtte hundredels sekund. Hushovd fikk tiden 7.39.

- Jeg kjørte det jeg kunne, synes tiden var bra og er veldig fornøyd. Det ble ingen topp ti-plassering, for løpet var ikke helt perfekt. Men kroppen fungerte bra og jeg er optimist. Får bare håpe jeg ikke blir altfor langt bak de beste, sa Hushovd til NTB rett etter løpet sitt.

Hushovds lagkamerat, den australske mesteren Stuart O'Grady, måtte gi tapt til nordmannen med ti sekunder. Det innebærer at Grimstad-mannen etter alt å dømme får avgjørende støtte i spurtoppgjørene de kommende dagene. Også sin egen lagkaptein, Christophe Moreau, slo Hushovd og 25-åringen er Credit Agricoles beste rytter så langt.

Storfavoritt Lance Armstrong endte på 9. plass på prologen, men det skilte ikke mer enn sju sekunder opp til McGee. Australieren sykler første etappe søndag i gul ledertrøye.

Tour de France avsluttes i Paris søndag 27. juli.

(NTB)