- Hushovd kan doble verdien

Det mener sponsorguru.

ØKONOMISK VINNER: Thor Hushovds VM-gull gir ham langt større inntekter framover. Foto: Heiko Junge / Scanpix
ØKONOMISK VINNER: Thor Hushovds VM-gull gir ham langt større inntekter framover. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

|||- Thor Hushovd kan doble verdien på sine sponsoravtaler når de eksisterende utløper, mener DNB NORs sponsorsjef, Jacob Lund.

Lund mener at vi snakker om en av norsk idretts store prestasjoner. Slikt betaler seg. Og internasjonalt vet vi at et VM-gull rangerer høyt. Det gir oppmerksomhet i verdens mest mektige mediekanaler.

- Fantastisk! I min tid med sponsing er det tre som skiller seg ut: Vebjørn Rodal, Andreas Thorkildsen og Thor Hushovd. De tre står på egen sokkel. Vinteridrett er stort, men ikke så stort. Jeg vet ikke hvor mange sponsorater Hushovd har, og vet ikke hvor store de er. Men jeg vil anta vi snakker om en dobling av verdien når eksisterende avtaler skal reforhandles, sier Lund til NTB.

Hushovds sykkelgull i Australia vil også gi ham bedre kort på hånden i en annen sammenheng.

- Dette vil gjøre at han kan innkassere startpenger av et helt annet kaliber enn før. Det er stort for en arrangør å vifte med utøveren som er regjerende verdensmester. Han vil helt klart sko seg på dette økonomisk, mener Lund.

Mer attraktiv Sykkel- og sponsorekspert Birger Hungerholdt er inne på mye av det samme.

- Det økonomiske er nok ikke det viktigste for Thor i etterkant av dette gullet. Han har det godt nok som det er. Det mest åpenbare er at han vil bli invitert til å stille i mange flere løp enn før. Alle arrangører vil ha mannen med regnbuetrøya. Det gjelder spesielt slike løp som, for eksempel, Oslo Grand Prix. Kall det gjerne showritt. Det vil generere mer i startpenger på ham, mener Hungerholdt, og stiller seg dermed helt på linje med sponsormakker Lund.

- I tillegg blir han selvsagt mer interessant for sponsorene. Verdensmesteren er en populær rytter. Hushovd var populær allerede før VM-tittelen, og etter gullet kan vi gange det med 100, sier Hungerholdt.

Ikke viktigst Hungerholdt tror likevel ikke at det er pengene som står i hodet på Hushovd akkurat nå.

- Han er opptatt av det som alle verdensmestere er opptatt av, og det er å kjøre med regnbuetrøya i et helt år framover.

Det kan uansett ingen ta fra Hushovd.

Oksen fra Grimstad har også sagt at den neste store drømmen hans nå er å gå til topps i klassikeren Paris-Roubaix i den regnbuefargede VM-trøya.

(NTB)

THOR PÅ SOKKEL: Jacob Lund mener Hushovds VM-gull er større enn seirene i vinteridrett. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
THOR PÅ SOKKEL: Jacob Lund mener Hushovds VM-gull er større enn seirene i vinteridrett. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer