Hushovd kjører for både gult og grønt

Klar for blodslitet i fjellene.

VIL HJELPE SASTRE: Thor Hushovd er innstilt på å hjelpe sammenlagtkandidat Carlos Sastre, selv om han har en friere rolle enn hjelperytterne i laget. Hushovds rolle i fjellene vil blant annet bestå av å hente flasker til Sastre og hans hjelpere. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
VIL HJELPE SASTRE: Thor Hushovd er innstilt på å hjelpe sammenlagtkandidat Carlos Sastre, selv om han har en friere rolle enn hjelperytterne i laget. Hushovds rolle i fjellene vil blant annet bestå av å hente flasker til Sastre og hans hjelpere. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

VITTEL (Dagbladet.no): Tre dager med flate etapper er over, nå er det knallhard klatring i fjellene som vente Tour de France-rytterne.

Dette betyr ei uke hvor Thor Hushovd kommer til å få sykle mer i fred, selv om også han er innstilt på å gjøre en jobb for Cervelo-laget. De har tross alt fjorårsvinner Carlos Sastre på laget, som har gul trøye som mål også i år.

- Hvor vanskelig å kjempe om både den grønne og gule trøya?

- Det er ikke noe problem. Vi har bygd opp et lag som klarer å hevde seg på alt. Carlos sitter der stille og rolig uansett. Jeg tror det går av seg selv, sier Hushovd til Dagbladet.

- Astana svekket
Tidligere i dag ble det klart at den viktige Astana-rytteren Levi Leipheimer har brutt Touren, som følge av gårsdagens fall.

- Vil dere forsøke å sjokkere Astana?

- Vi må angripe på de riktige dagene. Nå er Leipheimer ute. Da er de litt svakere, sier Hushovd.

- Er det aktuelt å inngå allianser?

- Nei, det tror jeg ikke. Det er slik at alle håper på egne muligheter, og toget er langt ifra kjørt. Pyreneene var ikke så hardt som det pleier å være, så det er helt klart Alpene som teller, og to minutters ledelse foran Mont Ventoux foran den nest siste dagen, er ikke mye.

- Hvor god er formen til Carlos?

- Jeg tror formen er bra, og vil bli bedre og bedre.

Sastro er klar
Carlos Sastre forteller at det er nå Touren begynner for hans del, og han har store forhåpninger om å hevde seg helt i toppen også i år.

- Vil du og de andre sammenlagtfavorittene være konservative eller vil det skje noe i dag?

- Jeg vet hva jeg må gjøre, men jeg vet ikke hva de andre kommer til å gjøre, sier Sastre til Dagbladet.

- Hvor selvsikker er du i år etter at du vant ifjor?

- Jeg har fortsatt troen på det. Jeg følte meg veldig klar før årets Tour, og føler meg fortsatt i god form. Fram til nå har ting stort sett gått etter planen. Det er denne måten jeg ønsker å gjøre det på.

Saxo Bank-rytteren Fabian Cancellara hadde den gule trøya i starten av Touren. Han er forrykende på tempo, men ikke like sterk i fjellene. Målet til Saxo Bank er at Andy Schleck nå skal vise seg fram og forsvare det tittelkandidatstempelet han har fått.

- Har dere gitt opp kampen om den gule trøya?

- Vi vil fortsatt forsøke å vinne den. Vi skal i hvert fall komme oss opp på podiet i Paris. Det eneste vi kan gjøre er å gi absolutt alt vi har igjen de neste dagene, sier Cancellara.