- Hushovd klar for Cervélo

Men Thor er fortsatt taus.

(Dagbladet.no): Alt tyder på at Thor Hushovd i nær framtid blir presentert som klar for nystartede Cervélo TestTeam, og dermed blir lagkamerat med Tour de France-vinner Carlos Sastre.

Hushovd venter fortsatt på at laget skal offentliggjøre hvilket lag det er han har bestemt seg for.

- Det blir fortsatt et par dager til, tror jeg, sier Hushovd til Dagbladet.no.

Først da vil han selv snakke om sin nye sykkelhverdag.

Nettavisen hevder å vite at det dreier seg om Cervélo TestTeam.

Det nye laget er startet av den kanadiske sykkelprodusenten Cervélo, som har laget syklene CSC har brukt. Med seg har de deleprodusentene Zipp, Speedplay, Vittoria, 3T, som også har vært sponsorer for Team CSC.

Det er imidletid fullt mulig at laget henter inn en annen hovedsponsor og dermed skifter navn foran neste sesong.

Vet, men tier

NYTT LAG: Thor Hushovd har bestemt seg for et nytt lag, men venter på at laget skal fortelle om det offentlig. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
NYTT LAG: Thor Hushovd har bestemt seg for et nytt lag, men venter på at laget skal fortelle om det offentlig. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

Hushovds sportsdirektør i Credit Agricole, Roger Legeay, er blant dem som vet, men ikke vil røpe noe foreløpig.

- Jeg har snakket med ham. Har Thor sagt noe? spør Legeay Dagbladet.no.

- Nei.

- Da kan jeg ikke si noe. Jeg vet hva han skal, men kan ikke fortelle det. Ring meg tilbake når han har snakket, sier Legeay.

Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll kan heller ikke si noe konkret om Hushovds nye lag foreløpig. Han venter i likhet med Hushovd på en endelig bekreftelse fra laget selv.

Han håper bekreftelsen kommer snart, så det blir slutt på hemmelighold og spekulasjoner.

- Thor hadde ønsket å være videre på det franske laget sitt med en ny hovedsponsor. Når det ikke skjedde, ble han frigitt og har hatt konkrete tilbud fra flere lag siden da. Men han er jo ikke en rytter det bare er å signere, på grunn av den rollen han skal ha i laget og lønna, sier Kvålsvoll til Dagbladet.no.

Viktig å bli satset på

- Hushovd klar for Cervélo

Nå har imidlertid de siste brikkene falt på plass.

- Det er viktig med det sportslige, at han får muligheten til å utvikle seg videre sportslig. I tillegg er det viktig med et lag som ønsker å satse på ham, og som viser det tydelig. Et lag som han kan trives i, sier Kvålsvoll.

Kvålsvoll regner med å fortsette å jobbe med Hushovd også etter lagskiftet.

- Ja, men vi pleier å ta evaluering på det hver høst. Så mer enn det kan jeg vel ikke si foreløpig. Men i en eller annen form, blir det helt sikkert.

LAGKOMPIS? Alt tyder på at Hushovd skal sykle sammen med Tour de France-vinner på det nystartede Cervélo TestTeam.