STO AV I ARGENTINA: Thor Hushovd har kommet seg etter den fysiske påkjenneringen det var å sykle i Argentina. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
STO AV I ARGENTINA: Thor Hushovd har kommet seg etter den fysiske påkjenneringen det var å sykle i Argentina. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpixVis mer

Hushovd klar for Tour Méditerranéen

Har kommet seg fysisk.

Thor Hushovd har lagt skuffelsen fra Argentina bak seg. Han er klar for start i etapperittet Tour Méditerranéen onsdag.

Grimstad-mannen var ute det meste av fjorårets sesong og gjorde comeback i forrige måned i Argentina. Det endte med at han valgte å stå av etter fire etapper.

- Jeg har kommet meg fysisk og har vist gode tester, men jeg må bare akseptere at jeg vært veldig lenge ute av sirkuset og at det dessuten var veldig varmt i Argentina. Jeg har aldri fungert særlig når det har vært varmt, sa BMC-rytteren Hushovd.

Klimaet i hjemlige trakter langs den franske middelhavskysten bør passe ham bedre.

Starten på rittet går i Limoux onsdag og avsluttes i Grasse søndag. Torsdag er det et temporitt hvor avslutningen er en 5,5 kilometer lang stigning opp Mont Faron utenfor Toulon.

Hushovd har unngått nye sykdommer. Siden sesongstarten har flere av hans tidligere konkurrenter kommet ut av dopingskapet. Hushovd vil ikke kommentere verken Lance Armstrong eller Michael Rasmussens «tilståelser» for av bruk av doping i sine sykkelkarrieres.

- Jeg har valgt å ikke kommentere disse sakene over telefon av frykt for å bli feilsitert. Derfor vil jeg ta det ved en senere anledning, sa Hushovd til NTB.

(NTB)