Hushovd knust av Cavendish

Lyktes ikke med langspurt.

ALENE: Thor Hushovd virket å stivne til i spurten og ble tredjemann over mållinjen bak Mark Cavendish og Oscar Freire på dagens etappe i Sveits Rundt.
Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .
ALENE: Thor Hushovd virket å stivne til i spurten og ble tredjemann over mållinjen bak Mark Cavendish og Oscar Freire på dagens etappe i Sveits Rundt. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .Vis mer

|||

Thor Hushovd satset alt på en langspurt på tredje etappe av Tour de Suisse, Men Mark Cavendish ble for sterk, og henviste nordmannen til tredjeplass.

Etter 198 kilometer mellom Davos og Lumino, satset Hushovd alt på en lang spurt. Den norske Cervélo-rytteren måtte satse på egen hånd i kamp med spurtkanonene i feltet. Det lyktes bare nesten.

Britiske Mark Cavendish ble nemlig altfor sterk. Columbia-rytteren parkerte Hushovd og tok en klar seier. Nordmannen virket å stivne til i spurten og ble tredjemann over mållinjen. Oscar Freire knep annenplassen.

- Thor var raskt ute, men jeg kom meg ganske enkelt forbi igjen og kom først over linjen, sa Cavendish ifølge TV 2.

- Jeg er fornøyd. Vi hadde et perfekt opptrekk, med fem kraftige ryttere som dro de siste kilometerne, la han til.

Den sveitsiske hjemmefavoritten Fabian Cancellara forsvarte ledertrøyen. Han fikk god hjelp av Kurt Asle Arvesen gjennom etappen. Arvesen kom i mål med hovedfeltet.

- Vi kontrollerte på nytt hele dagen, så det ble mange mil i front og ligger nå med trøtte bein i bussen på vei til hotellet, skrev Arvesen i et blogginnlegg etter etappen.

Rittet i Sveits regnes som et av de viktige oppkjøringsrittene før Tour de France. For Arvesens del må han prestere i etapperittet for å få en Tour de France-billett.

(NTB)