Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd kronet tidenes norske sykkelmåned med ny seier

Vant i Frankrike.

SJETTE SEIER: Thor Hushovd har tråkket inn til seks seire denne sesongen. Foto: AP
SJETTE SEIER: Thor Hushovd har tråkket inn til seks seire denne sesongen. Foto: AP Vis mer

Tidenes måned for norsk sykkelsport ble torsdag kronet med nok en Thor Hushovd-seier.

I det franske etapperittet Poitou Charentes tråkket Grimstad-mannen fra røkla og tråkket alene til mål på fjerde etappe. Dermed har Norge hatt tre mann på toppen av seierspallen i internasjonale ritt bare den siste uken.

Først semiproffen Lars Petter Nordhaug.

Så den vordende stjernen Edvald Boasson Hagen, som er mestvinnende nordmann hittil i år (ni seirer).

Og til slutt krumtappen i norsk sykling, Thor Hushovd.

Også tidligere i august har Boasson Hagen, Hushovd og «jokeren» Frederik Wilmann tråkket inn seire på løpende bånd.

Sjette seier
Etter først å ha tråkket fra hovedfeltet og hentet igjen en utbrytergruppe, moste Hushovd også den da fire kilometer gjensto til mål.

- Tøft å kjøre solo til mål. Det er ikke ofte jeg får til å gjøre slikt og må føle meg sterk for å gjøre det. Selv om rittet er lite i internasjonal målestokk, er det stort for de nest beste franske lagene. Derfor er det svært vanskelig å vinne etapper i Poitou Charentes, sa Thor Hushovd til NTB.

Seieren var 31-åringens sjette denne sesongen. Høyest rangeres etappeseieren i Tour de France, der han også rasket med seg triumf i poengkonkurransen.

Er stolt
Etter Touren kom de norske høydepunktene på løpende bånd. Ikke bare med enkeltseirer, men også i form av tildelingen av ni ryttere til landeveisrittet i VM og tidenes sykkelfest i Oslos gater.

- Det er alltid kult å være nordmann, men jeg merker at vi blir spesielt lagt merke til i sykkelverdenen nå med ni mann på start i VM. Og som rytter er jeg glad og stolt over det vi opplevde i Oslo. Da jeg i debutåret i 2000 fortalte folk at jeg var syklist, ble jeg spurt om det var Trondheim — Oslo jeg satset på. Nå vet folk hva det handler om; fra forskjellige ledertrøyer til navn på ritt og ryttere. Jeg føler at norske folk kan like mye om sykling som ski, mente Cervélo-kapteinen.

Også det norske laget Team Sparebanken Vest deltar i Frankrike.

- Det laget kjører sterkt med aktive ryttere hele veien. Senest på denne etappen hadde laget med folk i bruddet, og også sammenlagt hevder laget seg, fortalte Thor Hushovd.

Rittet, som ledes sammenlagt av svenske Gustav Erik Larsson, avsluttes fredag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling