Hushovd liker å ikke være sjefsokse

- Visste hva jeg gikk til i BMC.

KORTRIJK (Dagbladet): I morgen formiddag sykles det om et av sesongens aller største mål når Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og resten av verdenseliten skal gjennom det 255-kilometer lange blodslitet Flandern rundt.

Men selv om Hushovd har syklet rittet mange ganger tidligere, skal han gjennom brosteinsklassikeren med en slags følelse av å være førstereisegutt denne sesongen.

Grimstad-oksen har i sine tidligere lag vært den største stjernen, men i «Galacticos»-aktige BMC er han bare en av flere superstjerner.

Tour de France-vinner Cadel Evans sykler ikke Flandern rundt, men i morgen er Philippe Gilbert, Alessandro Ballan og George Hincapie bare tre av superstjernene som stiller i samme farger som Hushovd.

Det har han ingenting i mot.

-Må være skjerpa
- Jeg liker det. Jeg visste hva jeg gikk til da jeg skrev under for et lag med Philippe og Cadel. Det gjør at jeg blir skjerpa, og jeg vet hvis jeg skal få en sjanse i morgen eller neste søndag (i Paris-Roubaix, journ.anm.), så må jeg skjerpe meg og være en av de sterkeste, sier han til Dagbladet.

Årets versjon av «Die Ronde», med sine elleve bratte kneiker og 18 brusteinssektorer, er gjort kraftig om i finalen.

Hushovd og lagkameratene syklet gjennom store deler av den 255 kilometer lange løypa på torsdag, og konklusjonen til den norske eks-verdensmesteren er samstemt med alle andre som har testet den nye traseen:

- Den er knallhard.

Edvald får full støtte
Hushovd vet ikke hvilken rolle han vil få i morgen, men en som helt sikkert vil få full støtte fra lagkameratene er Edvald Boasson Hagen.

Rudsbygdingen er nemlig mannen Team Sky kommer til å kjøre for at skal komme først i mål i Oudenaarde i morgen ettermiddag.

- Jeg har vært med på slutten i de siste løpene nå, uten at det har vært helt rått, men jeg føler meg ganske bra, og håper at jeg skal være med og kjempe mot slutten, sier han til Dagbladet.

Edvald tror årets Flandern rundt blir et rent eliminasjonsrace.

- Jeg tror det bare blir mindre og mindre folk i fronten, at de vil dette av etter hvert. Det går vel avgårde et tidlig brudd, og så blir det vel bare mindre og mindre folk i front, etter hvert som de detter av bak, sier han.

Også Alexander Kristoff stiller på startstreken i morgen, men det er ikke ventet at Katusja-rytteren skal kunne hevde seg blant de aller beste.

Flandern rundt starter i Brugge kl. 10.30 i morgen, og går live på TV2 fra kl. 12.30. Forventet målgang er cirka 16.30.