Hushovd lurt av McEwen-frekkis

Slått i spurten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En hjelperytter som bremset Thor Hushovd og spurtrivalene sørget for at australske Robbie McEwen vant første etappe i Tirreno - Adriatico onsdag.

Hushovd endte på tredjeplass i sin europeiske sesongdebut.

- Han tok «en spansk en» og vant lett, men det var ikke ufint. Bare taktisk av laget hans, sa Thor Hushovd til NTB om den omdiskuterte manøveren.

For i en sjikane 300 meter før mål brukte McEwen all sin list for å sette konkurrentene sjakk matt. En hjelperytter førte 34-åringen til front av feltet, og i sjikanen satte McEwen inn støtet.

Samtidig satte hjelperytteren seg mellom sin lagkaptein og hovedfeltet for å bremse dem som jaktet bak.

Australieren vant overlegent med 10 meter.

- Jeg er veldig fornøyd med tredjeplass, for beina mine hadde en tung dag. De må bli bedre enn i dag for at jeg skal vinne en etappe, sa Hushovd.

Spanske Oscar Freire, tre ganger tidligere verdensmester, slo nordmannen så vidt i spurten og ble nummer to. Spurtkanoner som Bernard Eisel (4.-plass), Stuart OGrady (5) og Alessandro Petacchi (6) var sjanseløse mot McEwen, Freire og Hushovd.

<strong><B>STENGTE HUSHOVD:</strong></B> Etter en taktisk triumf vant Robbie McEwen spurtduellen mot Thor Hushovd i første etappe i Tirreno - Adriatico i dag. Foto: EPA
STENGTE HUSHOVD: Etter en taktisk triumf vant Robbie McEwen spurtduellen mot Thor Hushovd i første etappe i Tirreno - Adriatico i dag. Foto: EPA Vis mer

Etappen gikk over 175 km, og rittet avsluttes kommende tirsdag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer