Hushovd må finne seg nytt lag

- Har flere tilbud, sier Grimstad-oksen.

Thor Hushovd må intensivere jakten på et nytt lag etter at Crédit Agricole-sjef Roger Legeay ikke har klart å finne ny hovedsponsor.

- Jeg har hele tiden sagt at jeg måtte ha en ny hovedsponsor 1. august. Det klarte jeg ikke, og dermed har vi ingen sponsor for 2009-sesongen, sier sportssjef Legeay til fvn.no.

Det har i lang tid vært kjent at den franske banken Credit Agricole ville ut etter flere år i sykkelsporten. Og når Legeay ikke klarte å finne ny sponsor står rytterne på bar mark.

Også lagets kaptein, nordmannen Thor Hushovd.

- Det er noe vi har visst at kunne skje ganske lenge. Nå kommer jeg til å lete etter ny arbeidsgiver. Jeg tror ikke sjefen gir helt opp, men laget kommer jo til å miste flere stjerneryttere, blant annet meg kanskje, sier Hushovd til NTB.

- Jeg begynner arbeidet med å lete nå med en gang. Jeg har flere tilbud, men nå må jeg tenke litt og finne ut av hva jeg har lyst til, sier nordmannen.

Intens, vanskelig jakt

Legeay har drevet en intens jakt etter sponsorer den siste tiden. Men som så mange andre i sykkelsporten har erfart før ham, det er ikke lett.

HUSHOVDS LAG BLIR OPPLØST: Lagsjef Roger Legeay greide ikke å få inn en ny hovedsponsor etter Crédit Agricole innen fristen. Foto: SCANPIX
HUSHOVDS LAG BLIR OPPLØST: Lagsjef Roger Legeay greide ikke å få inn en ny hovedsponsor etter Crédit Agricole innen fristen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det handler om mange penger. Det er snakk om 60 millioner kroner, pluss/minus, sier Hushovd.

Under årets Tour de France leverte laget sterkt. Hushovd vant den andre etappen, og ble toer i kampen om den grønne sprinttrøya. I tillegg vant Simon Gerrans den 15. etappen. Dermed ble grønntrøyene det tredje mestvinnende laget, sammen med blant annet Team CSC.

Men på siste dag av det prestisjefylte rittet kom nyheten om at Dmitrij Fofonov hadde avlagt en positiv dopingprøve. Det satte et mørkt og trist punktum for Credit Agricoles Tour.

- Individuell flause

- Jeg tror ikke den saken hadde så mye å si for sponsorjakten. Sjefen har alltid hatt en åpen dialog om at ting kan skje. Og dette viste seg å være en individuell flause, som jeg ikke forsvarer, men som sagt, ting kan skje, sier Hushovd.

- Vi har en streng antidopingpolitikk, og det vet folk. Det er leit at saken kom ut, sier nordmannen.

Nå skal Hushovd sykle OL i Beijing. Under lekene vil han ha lagjakten i bakhodet. Hushovd nyter respekt i sykkelmiljøet og bør ikke ha de store problemene med å finne et lag.

Verre er det for Gabriel Rasch. 32-åringen gikk til Credit Agricole for årets sesong, men må nå lete etter nytt lag. Roger Legeay sier han vil fortsette å lete, men at sjansene er små.

Rytterne har fått beskjed om at de kan lete etter nye arbeidsgivere. Den absolutt siste fristen for det franske laget er 1. september.


(NTB)