Hushovd måtte bryte Tour de Pologne

OL er i fare.

HELT UTE AV FORM: Thor Hushovd fikk et sjokkmøte med rittfarten i Tour de Pologne, og kroppen har fått mye juling. Nå bryter han. 
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
HELT UTE AV FORM: Thor Hushovd fikk et sjokkmøte med rittfarten i Tour de Pologne, og kroppen har fått mye juling. Nå bryter han. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nedturene fortsetter for Thor Hushovd. Lørdag brøt 34-åringen etapperittet Tour de Pologne, og det er høyst usikkert om 2010-verdensmesteren kan delta i OL.

Ifølge BMC-laget hans sto Hushovd av det polske etapperittet før lørdagens etappe startet. Rittet avsluttes først mandag. Ikke på en eneste av de foregående fire etappene har grimstadmannen hengt med hovedfeltet til mål.

- Vi avventer situasjonen hans og tar en avgjørelse mandag, sier sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges Cykleforbund til NTB.

OL-fellesstarten i London går 28. juli - om nøyaktig to uker. Hushovd er tatt ut i den norske firemannstroppen sammen med Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff.

To reserver Nå tyder mye på at Norge må klare seg uten Hushovd. Reserver er Vegard Stake Laengen og Gabriel Rasch, som begge sykler videre i Tour de Pologne sammen med Nordhaug og Kristoff.

- De er begge blitt bedt om å ta sine roller på alvor og forberede seg skikkelig til en eventuell OL-start. Ting kan skje med de øvrige tre OL-rytterne våre også, sa Kjærgaard så sent som torsdag. Da var sportssjefen bekymringsfri på Hushovds vegne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer