Hushovd måtte gi tapt

Kneskaden satte en stopper for Thor Hushovd. I dag måtte han gi opp drømmen om å vinne Tour de France.

- Thor er selvsagt fryktelig lei seg. Men det var ingenting annet å gjøre. Smertene i det høyre kneet kom med en gang han tok skikkelig i. Faktisk var det så ille at han knapt fikk beinet rundt, sier Hushovds rådgiver, Birger Hungerholdt, til NTB.

- Umulig å fortsette

Det var etter en kollisjon med et tre mandag Hushovd pådro seg kneskaden. Han vurderte å gi seg allerede etter den knallharde klatreetappen tirsdag, men en positiv tempoetappe onsdag gjorde at Crédit Agricole-rytteren valgte å fortsette.

Smertene ville imidlertid ikke slippe taket. Etter torsdagens hviledag prøvde Hushovd seg på den 12. etappen mellom Perpignan og Ax-les-Thermes, men etter 80 kilometer var det bom stopp.

- Her er det snakk om å bruke fornuften. Nå må Thor komme seg hjem og ta det fullstendig med ro noen dager. Det var umulig for ham å fortsette, sier Birger Hungerholdt.

Undersøkelser

Fredag kveld satt Hushovd i møte med sportsdirektøren i Crédit Agricole. Da skulle det avgjøres om nordmannen skulle sendes til undersøkelse for å finne ut hvor alvorlig skaden er.

- Selv var han naturlig nok mest innstilt på å komme seg hjem til Norge fortest mulig, sier Hungerholdt.

Dermed ble det en trist avskjed med Tour de France for Thor Hushovd, som har imponert stort med flere sterke etapper. Den første endte med 4. plass, den nest beste norske plasseringen gjennom tidene. Det er bare seieren til Dag Otto Lauritzen i 1987 som rager høyere.

Seier i første forsøk

Men Grimstad-mannen, som fort ble utpekt til hjelperytter for Stuart O'Grady, fikk også oppleve en Tour-seier før det var slutt. Hushovd og Crédit Agricole vant lagtempoetappen forrige torsdag.

- Det kunne ikke vært bedre, dette er vanvittig stort, sa Hushovd etter etappeseieren i verdens mest prestisjetunge sykkelritt.

(NTB)

SA STOPP: Kneet tvang Thor Hushovd til å gi seg. På slutten hadde han så vondt at han knapt klarte å sykle.