Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd måtte spy i helvetesrittet

Brøt på grunn av sykdom.

(Dagbladet.no) Paris-Roubaix er kalt alt fra vårens vakreste sykkeleventyr til helvete i nord.

Årsaken til det siste er at rytterne skal gjennom 28 brosteinspartier - og der kan det gå stygt for seg hvis værtgudene ikke er på syklistenes side.

Klassikeren er et av de største endagsrittene på Pro Touren, men det ble totalt ødelagt for Thor Hushovds del. Han ble syk på torsdag, og var ikke bedre før rittstart.

- Han har bronkitt med tett bryst og nese, sier trener Atle Kvålsvoll.

Tester kroppen

Sørlendingen var imidlertid ikke særlig lysten på å gå glipp av rittet - som ble arrangert for første gang i 1896. Derfor startet han, med håp om å bli bedre utover dagen.

- Det blir en redusert Thor fra start. Vi får se hvordan det går, men at han kommer langt er lite realistisk, sa Kvålsvoll før rittstart.

Hushovd startet, men skjønte tidlig at det var umulig å fullføre. Derfor tok han kontakt med en Crédit Agricole-følgebil og sto av. Det hadde neppe vært særlig smart av ham å slite seg gjennom 259,5 kilometer som syk.

SYK: Thor Hushovd har hanglet de siste dagene og ble ikke bedre foran dagens klassikerritt. Foto: AFP
SYK: Thor Hushovd har hanglet de siste dagene og ble ikke bedre foran dagens klassikerritt. Foto: AFP Vis mer

- Han sto av ved første langing. Ingenting fungerte og han måtte spy på grunn av hostekulene, sier Kvålsvoll.

De to andre norske håpene, Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch, stilte litt friskere til start.

Førstnevnte har heller ikke hatt noen god oppladning til rittet. Han veltet på trening og forstuet håndleddet, men også han stiller til start.

Tung helg for Arvesen

CSC-rytteren har hatt en tung helg i Frankrike. Han har nå fått beskjed fra lagledelsen om at han ikke skal sykle Giro d’Italia i år. Det var en skuffende melding for ham å få, for han har tidligere to etappeseire der nede.

- Giro d’Italia var et mål for meg. Derfor er endringen i sesongplanen skuffende, sier han til NTB.

Derfor må han sikte seg inn på Tour de France i stedet, og håpe han blir tatt ut på det laget.

Men først altså den fryktede rittet Paris-Roubaix. Der er Arvesen tredjevalget til CSC, bak fjorårsvinner Stuart O’Grady fra Australia og 2006-vinner Fabian Cancellara fra Sveits.

image: Hushovd måtte spy i helvetesrittet

- Begge er av de største favorittene sammen med Juan Antonio Flecha, Leif Hoste, Magnus Bäckstedt, George Hincapie, Tom Boonen og Stijn Devolder, sier sportsdirektør Scott Sunderland i Team CSC.

52,7 KILOMETER BROSTEIN: Dette bildet, fra 2005, viser hvordan Paris-Roubaix kan være.
TUNG HELG: Først ble veltet Kurt Asle Arvesen på trening og så fikk han beskjed om at han var vraket fra Giro d\'Italia-laget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media