Hushovd med årsbeste

Thor Hushovd spurtet inn til årsbeste i Tour de France. - Jeg er tilbake der jeg skal være, sier han.

Thor Hushovd satt i første del av hovedfeltet da rytterne kom til mål, og klarte 7. plass i det sterke selskapet. Det er hans beste plassering i årets Tour de France.

- Jeg er tilbake der jeg bør være, sa Thor Hushovd til dansk TV2 etter etappen, som gikk fra Forges-les-Eaux til Alencon i vest-Frankrike.

Spist mye

Hushovd fikk ingen god start på «Touren», med 181. plass på den første etappen, og kramper på den andre. Men Credit Agricole-rytteren har på ingen måte latt seg knekke av den skuffende innledningen på kraftprøven, og har de siste dagene vist at han kan bedre.

- Jeg har brukt tiden til å spise og sove mye. Samtidig har jeg fått veldig mye god massasje, sa han.

Telekom-rytteren Erik Zabel vant den 198 kilometer lange etappen foran spanieren Oscar Freire og australieren Robbie McEwen. Han fikk dermed seieren han har vært så nære flere ganger i årets Tour de France. To ganger er han blitt nummer to - i Luxembourg bak Rubens Bertogliati, og i Reims bak Robbie McEwen. Zabel ble nummer tre bak Oscar Freire i Saarbrücken.

Takket laget

- Jeg hadde et enormt press på meg foran årets Tour de France, ettersom Jan Ullrich ikke er med laget i år, sa en lettet Erik Zabel, som har vunnet 12 etapper i Tour de France i løpet av karrieren.

Tyskeren takket lagkameratene for seieren på den 6. etappen.

- Det er en lagseier. Vi hadde en mann i utbruddet og trengte ikke å jage etter.

Det var Danilo Hondo og Gian-Matteo Fagnini som hjalp ham med å komme i posisjon før spurten.

(NTB)