Hushovd med gåsehud parkerte Armstrong

Lance yppet seg.

VANT PÅ HJEMMEBANE: Det var folkefest i hovedstaden da Thor Hushovd vant Oslo Grand Prix. Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX
VANT PÅ HJEMMEBANE: Det var folkefest i hovedstaden da Thor Hushovd vant Oslo Grand Prix. Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KARL JOHAN (Dagbladet.no): Thor Hushovd stakk ikke overraskende av med seieren i Oslo Grand Prix i kveld.

Sammen med Lance Armstrong skapte han folkefest rundt Karl Johan, og amerikaneren yppet seg faktisk noen runder før slutt. Nå er det ikke sånn at det er overaskende at sykkellegenden ypper seg, men han er ingen spurter.

Det ble også klart halvannen runde før mål. Armstrong og Hushovd hadde stukket fra hovedfeltet, men med 1500 meter igjen ble amerikaneren parkert. Det gikk rett og slett for fort i svingene, innrømmet Lance etterpå.

Dermed kunne Hushovd - en av initiativtakerne og den som klarte å overtale Armstrong - sykle i mål i ensom majestet.

- Det var veldig gøy å få gå alene med Armstrong, og det var stort å vinne solo. Jeg følte meg sterk, og det var bare var å gi på. Morsomt at Lance måtte slippe, sier Hushovd.

50 000 tilskuere
Alexander Kristoff kapret andreplassen, Kurt Asle Arvesen kom på tredje og Gabriel Rasch endte på fjerde. Armstrong syklet inn med hovedfeltet.

Ifølge NTB var det rundt 50 000 tilskuere rundt den 1000 meter lange løypa. Hushovd gleder seg over oppmøtet og over at det har blitt stort fokus på kreftkampen de siste dagene.

GODE VENNER: Men etter løpet var det Thor Hushovd som kunne smile bredest. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
GODE VENNER: Men etter løpet var det Thor Hushovd som kunne smile bredest. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

- Helt fantastisk, jeg syklet med gåsehud hele veien, sier Hushovd.

For Lance handlet det ikke om å vinne i kveld. Han hadde nok gjerne vunnet, men viktigere for ham er oppmerksomheten dette rittet har skapt om kreftkampen.

- Det er kreftsaken dette handler om, og det er kun derfor jeg er kommet her. Vi er midt i jobben med å bekjempe kreft. Det er en sykdom som berører hele verden, og den kjenner verken språk eller landegrenser, sier Armstrong.

Lettet Arvesen
Han kjempet seg selv tilbake fra kreften, og vant deretter Tour de France sju år på rad. I morgen skal han holde et foredrag på Folketeateret hvor han forteller om veien tilbake.

- Vi har valgt en tøff kamp å kjempe, men vi nekter å gi oss, sier Armstrong.

For Arvesen handlet også dette rittet om å komme tilbake, selv om han selvfølgelig har kjempet en betydelig mindre kamp. Eresfjordingen veltet i Tour de France og brakk kragebeinet - og Oslo Grand Prix var hans første ritt siden fallet.

- Jeg er egentlig overveldet. Jeg kjente ingenting og hadde ikke drømt om at det skulle gå så bra så fort, sier han til Dagbladet.

50 000: Det var opp mot 50 000 tilskuere rundt løypa. Mange fikk seg en ettertraktet autograf. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX
50 000: Det var opp mot 50 000 tilskuere rundt løypa. Mange fikk seg en ettertraktet autograf. Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer