NEPPE NYTT FJELLSTUNT: Thor Hushovd tror fjorårets alenebrudd i fjellet var en engangsforeteelse. Foto:  AP Photo/Laurent Rebours
NEPPE NYTT FJELLSTUNT: Thor Hushovd tror fjorårets alenebrudd i fjellet var en engangsforeteelse. Foto: AP Photo/Laurent ReboursVis mer

Hushovd mener nytt fjellangrep er «nesten umulig»

Sjokkerte alle i fjor.

|||Thor Hushovd er fornøyd med Tour de France så langt, men tror ikke det blir mulig å angripe i fjellene slik han gjorde i fjor.

På Touren hviledag mandag var det en fornøyd og optimistisk Thor Hushovd som møtte opp på Cervelos pressekonferanse.

- Jeg har vunnet en etappe og har den grønne trøya, så det har vært en fin start. Om jeg ikke skulle vinne den grønne trøya er jeg fortsatt fornøyd med at jeg vant brosteinetappen, sa Hushovd.

Hushovd uttalte at han nærmer seg toppformen og at han vil bli sterkere i finaleuken. Han tror imidlertid ikke det blir mulig å gjenta fjorårets fjellangrep i kampen om den grønne trøya.

I fjor sjokkerte han de fleste da han gikk i alenebrudd opp fjellene. Da sikret han poeng nok til å vinne grønn trøye.

- Det var den første gangen jeg har prøvd noe sånt. Det var nok en enestående mulighet, og det blir vanskelig å gjøre det samme i år. Jeg tror faktisk det er nesten umulig, sa Thor.

Cervelos sportsdirektør Jean-Paul van Poppel ser optimistisk på lagets muligheter for å sikre seg den grønne poengtrøya.

- Vi har fordelen i forhold til de andre sprinterne fordi vi har trøya. De må ta den fra oss. Desto lenger Thor leder, desto bedre er det for ham. Men vi skal fokusere på vår egen sykling og ikke bekymre oss for de andre, sa van Poppel.

(NTB)

En sliten Thor Hushovd i mål i Morzine etter den andre fjelletappen under Tour de France søndag. Foto: Heiko Junge / Scanpix