Hushovd mener ruskevær kan være bra for Edvald

- Fordel om det er litt kjølig.

GOD TOUR-START: Edvald Boasson Hagen klinte til med en knallsterk 5. plass i Tour de France-prologen i går. Nå kan han håpe på beskjedne temperaturer de neste dagene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GOD TOUR-START: Edvald Boasson Hagen klinte til med en knallsterk 5. plass i Tour de France-prologen i går. Nå kan han håpe på beskjedne temperaturer de neste dagene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Følg første etappe i Tour de France-studio fra kl. 13!

LIÈGE (Dagbladet): Thor Hushovd tror det dårlige været under fjorårets Tour de France ga nordmennene en fordel. Men i går kunne selv ikke varmen stoppe Edvald Boasson Hagen.
 
Team Sky-rytteren viste nemlig virkelig muskler på den 6,4 kilometerlange Tour-prologen.

25-åringen ledet lenge, men ble til slutt nummer fem, oppskriftsmessig bak karer som Fabian Cancellara og lagkompis Bradley Wiggins, men foran tempohester som Cadel Evans og Tony Martin.

- Jeg er godt fornøyd med femteplass. Det var en bra start, sier Boasson Hagen til Dagbladet.

Nær ungdomstrøya
Rudsbygdingen var bare ett sekund fra å sikre seg den hvite ungdomstrøya, men måtte gi tapt mot amerikanske Tejay van Garderen. Han håper imidlertid å ta fra BMC-rytteren trøya på dagens198 kilometerlange etappe fra Liège til Seraing.

- Det er ingen bonussekunder, så det er vanskelig å hente sekunder, men hvis det blir noen småluker så er det alltids en mulighet. Jeg tar det som det som det kommer, sier han.

Sola skinte det meste av dagen i Liège-regionen i går, og temperaturen viste 23-24 grader. De neste dagene er det imidlertid meldt relativt beskjedne sommertemperaturer der Touren tar rytterne.

En som tror kjølig vær kan være en fordel med norske øyne, er Thor Hushovd, som selv for tida trener i italienske Toscana.

- Været ga fordel
Sørlendingen tror nemlig Boasson Hagen og han selv hadde en klar fordel av det våte og kalde været under fjorårets Tour de France, da Hushovd og Boasson Hagen vant to etapper hver.

Det var opprinnelig sistnevntes tidligere trener Fredrik Mohn som lanserte teorien med væretverfor Dagbladet — noe Hushovd mener høres fornuftig ut:

IKKE SÅ HETT: Værmeldingen lover temperaturer rundt 16 grader i målområdet i dag.
IKKE SÅ HETT: Værmeldingen lover temperaturer rundt 16 grader i målområdet i dag. Vis mer

- Det er absolutt ingen dårlig teori, og det kan godt vært det stemmer. Hvis det er litt kjølig i lufta og i tillegg regner, så har vi nordmennene en fordel sammenliknet med de fra varmere breddegrader, sier Hushovd til Dagbladet.

Varmen verst
34-åringen bor i Monaco, men har vært gjennom mange kalde og våte dager på sykkelen rundt Grimstad i oppveksten.

Edvald, som har syklet mange mil i kjølige omgivelser på veiene i hjemme i Oppland, er imidlertid bare delvis enig i at været favoriserer hardbarkede nordmenn.

- Jeg trives først og fremst godt når det er tørt, men det kan jo være fint når det regner også. Det er ikke noe jeg tenker på. Vi hadde uansett ingen ulempe av det dårlige været i fjor, sier 25-åringen, som er mest opptatt av at det ikke blir for varmt.

- Det er absolutt en fordel om det ikke er 40 grader, så er det som i dag er det greit, sier han.

DAGENS LØYPEPROFIL: Liege - Seraing.
DAGENS LØYPEPROFIL: Liege - Seraing. Vis mer