SLITEN: Thor Hushovd imponerte alle på gårsdagens monsteretappe. I dag merker Cervelo-rytteren innsatsen godt. Foto: Nicolas Bouvy / EPA.
SLITEN: Thor Hushovd imponerte alle på gårsdagens monsteretappe. I dag merker Cervelo-rytteren innsatsen godt. Foto: Nicolas Bouvy / EPA.Vis mer

Hushovd merker gårsdagens monsteretappe fortsatt

- Regner med at det blir kamp helt inn.

|||Thor Hushovd begynner å merke kjøret, men er trygg på at kroppen er klar for å kjempe om den grønne trøya helt til Paris.

Nordmannen imponerte med å ta seks poeng da han vant spurten i hovedfeltet på den beinharde 16. etappen tirsdag.

Slik kjennes, selv for en dreven kar som Hushovd.

- Jeg merker den etappen i dag, ja. Men det var absolutt verdt det, sa Hushovd til NTB etter drøye fire treningsmil på sykkelen onsdag.

Med fire gjenstående etapper er Cervélo-rytteren der han skal være - i grønt. Fire poeng bak lurer hans eneste reelle utfordrer, Alessandro Petacchi.

Kampen mellom de to vil ikke bli avgjort før på den siste etappen, tror Grimstad-gutten.

- Nei, det vil jeg ikke si at det er mulig å avgjøre noe før det. Jeg regner med at det blir kamp helt inn.

Som vanlig er Hushovd blitt forkjølet. Men det er han langt ifra alene om og selv om det har plaget ham de siste dagene, er han nå på bedringens vei.

- Det er bedre nå enn for to dager siden. Jeg er fortsatt litt tett i hodet, men det hemmer meg ikke. Det er forresten mange som har fått det, fire bare på laget mitt, sa nordmannen som torsdag skal ut på den siste etappen i Pyreneene.

(NTB)